/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Темний колір в інтер'єрі - класично чи трагічно?

26 .05

Темний колір в інтер єрі - класично чи трагічно? - Європейська Школа Дизайну 4

Інтер’єр в темних кольорах. Багатьом пересічним людям перше спадає на думку, що це похмуро і непривабливо. Але дизайнер інтер’єру може зробити все, дотримуючись правил дизайну та розподілу акцентів. Це допоможе досягти дуже стильного і модного результату.

Але для цього потрібно ретельно вивчити багато інформації, зікінчити професійни курси диайну інтер’єра, та вже потім втілювати в реальність такі задуми. Як це буде у кожному конкретному випадку - вирішує цілий комплекс невідомих. А саме - вибір приміщення, освітлення та поєднання кольорів у ньому. Зважене використання кольору дає виграшний інтер’єр у темних тонах, який згодом може стати класикою.

Коли стіни пофарбовані в темні відтінки, то складається враження наявності тонкої дози гідності. Але для досягнення такого ефекту варто знати правила, завдяки яким використання кольору може підкреслити цінність інтер’єрів, а не закрити потрібні акценти. Перш за все треба ретельно продумати відповідну композицію - темні кольори роблять простір з сильним характером. Тому результат може змінити враження від приміщення кардинально.

Темний колір в інтер єрі - класично чи трагічно? - Європейська Школа Дизайну 5


Європейська Школа Дизайну пропонує 5 варіантів доречності темного кольору:

1. Акцентна стіна. Найкраще в цьому – це яскраві контрасти. Тому поєднання темних і світлих стін створить шикарну композицію у приміщенні.

2. Темний колір – оптимальний вибір, коли треба замаскувати нерівності в маленьких кімнатах із неправильним плануванням. Всі дефекти будуть закриті. Такі кімнати можуть стати місцем відпочинку й роздумів для інтровертів чи творчих людей з необхідністю усамітнитись.

3. Гра світла. В нагоді стануть світильники, які відображають на стіни світлові візерунки. На світлих стінах цього непомітно. Але темні стіни розкриють цю красу в повному обсязі.

4. Поєднання світлих меблів з темними стінами. Саме на темному тлі білі або бежеві меблі набувають справжнього шику. Це надасть нові горизонти для втілення ідей класичного інтер’єру з почуттям сучасного стилю.

5. Темне - це практично. Багато закладів у сфері послуг обирають для себе саме темний колір стін. Крім wow-ефекту він ще і не такий маркий, як світлі фарби. Тому забруднення не буде одразу впадати в око. А його прибирання є зручнішим.

Психологи вважають, що темний колір дещо сповільнює відчуття часу, а з ним – і життєві процеси. Тому часто такий вибір роблять для спальні, але краще уникати темноти для приміщень, в яких працюють чи навчаються.

Чорні кольори у дизайні створюють більш вибагливий фон, аніж світлі. Це надає всім предметам більшої деталізованості. Прагнучи створити класичний темний інтер’єр, потрібно намагатися створити бездоганне наповнення кімнати. Зверніть увагу на чорний індиго для використання у своєму дизайні.

Також дуже гармонійно поєднуються зі світлими кольорами такі відтінки, як малахіти та смарагди.

 

Темний колір в інтер єрі - класично чи трагічно? - Європейська Школа Дизайну 6

Це дуже модні кольори цього року. Вони пасують як до представницької вітальні, так і для інтимної спальні. Навіть кухня в таких відтінках буде виглядати дуже оригінально.
Зелений і його “родичі” дуже близькі для людини завдяки асоціації з природою - дикою природою, яка захована в глибині таємничого лісу. Зелений колір - це колір надії, гармонії та свободи. Те, що дуже актуально наразі для нашої України. Тому на підсвідомості обирати такий варіант буде дуже природньо.

Не зважаючи на те, що в основному темні кольори завжди викликають у людини відчуття тривоги, це буде сміливим і нетрадиційним вибором. Їх використання і створений ефект зможе порадувати оригінальністю. Оцінити неповторну чарівність глибоких темних кольорів буде легко.

Але не забувайте ретельно продумати концепцію фарбування, враховуючи як розмір кімнати, так і її форму, а також рівень освітленості окремих стін. Професійний дизайнер інтер’єру зробить все ідеально - темна стіна стане прикрасою на довгі роки.

 

Темний колір в інтер єрі - класично чи трагічно? - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались