/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно

16 .02

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 4

У 2022-2023 рр. дизайн сучасної кухні істотно змінюється завдяки появі гібридних стилів, модних трендів, колористичних схем і оздоблювальних матеріалів. Кухонні інтер'єри набувають нового вигляду, спрямованого на близькість до природи в злитті зі стилістикою мегаполісу.

У сьогоднішній статті ми розглянемо ці зміни, познайомимося з новими трендами та актуальними тенденціями 2023 року в дизайні кухні.

Саме кухня робить дім - домом, адже в цьому затишному куточку господині створюють свої кулінарні шедеври, а сім'я збирається на посиденьки за обіднім столом. Найчастіше кухонна зона є невід'ємною частиною об'єднаного простору кухні-вітальні, а тому має бути не тільки функціональною, а й презентабельною.

Колір для кухні дуже важливий, адже він створює атмосферу і забезпечує психологічний комфорт. Інтер'єрна мода 2023 року робить акцент на приємних оку і нейтральних відтінках бежевого і сірого.

Відтінки грозового неба

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 5

Такі глибокі, але не кричущі кольори роблять інтер'єр статусним і харизматичним.

Насичені тони підходять для фасадів кухонного гарнітура, що дає змогу візуально відокремити зону готування. А ось для оздоблення стін, оформлення їдальні та диванної зони кращі нейтральні світлі відтінки: кремові, бежеві, пісочні. Вони органічно доповнюють складний сірий, створюючи кухонному гарнітуру відповідний антураж.

Графічна монохроматика

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 6
Багата палітра відтінків сірого - універсальне рішення для будь-якого інтер'єру: від класики до лофту і хай-тека. Зараз найбільш затребувані нейтральні сірі тони, здатні додати затишку і візуально об'єднати вітальню і кухню. Сміливо поєднуємо в обстановці кілька відтінків і отримуємо стильний ансамбль! А ультрамодним і динамічним монохромний інтер'єр зроблять виразні чорні деталі: предмети меблів, аксесуари та світильники.

Світле дерево, асфальт і бетон

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 7

Впустити частинку природи в інтер'єр і при цьому залишатися в рамках міської естетики сучасного житлового кварталу - один з головних інтер'єрних трендів.

Теплі природні тони світлого дерева в поєднанні з урбаністичними відтінками сірого каменю, асфальту і бетону - модна колористична ідея оформлення кухні. Така колірна гама підійде і для стилю еко, і для неокласики, і для мінімалізму.

Актуальні планувальні рішення кухні

Планування кухні залежить від конфігурації та площі приміщення, розташування вікон і функціоналу інтер'єру. У більшості випадків використовується 3 традиційні варіанти:

  • Кутова кухня
  • Лінійна кухня
  • Кухня з островом.


Кутове планування кухні вважається найбільш ергономічним. Розширити функціонал "кута" можливо завдяки додаванню посудної вітрини і високого блоку з вбудованою технікою. Так кутова кухня стане більш естетичною і місткою.

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 8

Кухня з лінійним плануванням - класика жанру. Сьогодні лінійні рішення, які ідеально підходять для прохідних зон, використовуються переважно при вбудовуванні гарнітура в нішу. При цьому меблевий комплект доповнюється високими пеналами для інтеграції техніки.

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 9

Щоб розбити монотонність конструкції, пенали виконуються в контрастному кольорі й можуть бути різної глибини. Що ж стосується їдальні групи, то вона може бути в будь-якому форматі, але легшим і мобільнішим виглядає комплект зі скляним столом і стільцями на тонких ніжках.

Острів здатний об'єднати дві зони: кухонну та їдальню, але він також здатен і розмежувати їх собою. Все залежить від поставленого завдання. Острів може бути виконаний у тій самій колірній гамі, що й уся кухня, а може бути й абсолютно контрастним - тоді він відіграватиме роль арт-об'єкта.

Дизайн сучасної кухні. Як зробити актуально і стильно - Європейська Школа Дизайну 10
Він однаково гарний і виконаний у стилі модерн, і в старій добрій класиці.
Можна розмістити на острові мийку з посудомийною машиною - і це теж послужить для щоденного комфорту.
А можна розмістити в ньому модулі для зберігання, підібрати стільці потрібної висоти і вже є барна стійка!
Крім звичних нам прямокутних островів, зараз є можливість проєктувати і кухонний острів з радіусними фасадами і округленими стільницями. Острів також може бути і Г-подібний.

Серед меблевих новинок 2022-2023 є кухні на будь-який смак, а найбільшим попитом користуються мінімалістичні моделі з оригінальними деталями.

Лаконічні форми і плоскі фасади - ультрамодна сучасна кухня зовні здається простою, але це оманливе враження. Композицію ускладнює поєднання матових і глянцевих фасадів двох кольорів, комбінація закритих шаф і відкритих полиць і, звичайно, виразні деталі чорного кольору. Вони виступають у ролі акцентних елементів, і не перевантажують інтер'єр, оскільки представлені у вигляді легких штрихів, але їхня присутність робить обстановку дуже ефектною.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались