/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Дизайн в цифрах. Скільки зараз заробляє дизайнер інтер'єру

20 .04

Дизайн в цифрах. Скільки зараз заробляє дизайнер інтер єру - Європейська Школа Дизайну 4

Професія дизайнер набирає дуже великої популярності. Навчитися на дизайнера також коштує недешево.

Чи варте воно того?

Стати дизайнером не можна за тиждень! Це досить складна, але дуже цікава професія. У процесі створення інтер'єру житлового простору або комерційного об'єкта необхідно враховувати величезну кількість різних чинників, мати знання в багатьох різних сферах, а також мати управлінські якості, щоб поєднувати всі ці знання і завдання в одному об'єкті.

Ми завжди говоримо, що навчатися треба постійно. З появою нових технологій, матеріалів, трендів, замовників з різними смаками та уподобаннями дизайнерські рішення також вимагають інноваційних підходів. Це тягне за собою нові ідеї, нові хобі.

А додатково це все приносить хороший дохід.

Дизайн в цифрах. Скільки зараз заробляє дизайнер інтер єру - Європейська Школа Дизайну 5

Скільки заробляє дизайнер

Це питання турбує всіх, хто вирішив змінити своє життя і стати на творчий шлях дизайнера.
Заробіток залежить від того, працює дизайнер на себе чи в наймі в студії, а також від регіону роботи, досвіду фахівця.

У разі роботи в найм у компанії середня зарплата дизайнера в Україні на сьогодні 20 - 25 000 грн на місяць залежно від наявності досвіду і кількості проєктів. Висока завантаженість дає змогу заробляти від 40 000 до 60 000 грн на місяць, працюючи на студію дизайну.

Усе залежить від досвіду, знань комп'ютерних програм, наявності смаку, і звісно ж продуктивності. У багатьох сучасних компаніях дизайнер працює не на ставку, а на відсоток від вартості проєкту.

Середня ціна дизайн-проєкту в Україні це від 15$ до 70$ за квадратний метр. Якщо взяти середню ціну в 35$ за квадратний метр та середній метраж квартири в 65 м.кв., то отримуємо 2275$. І це вартість тільки за проєкт. Також необхідно враховувати, що дизайнеру оплачується ще й авторський нагляд, а тут вартість може бути різна: у середньому по Україні авторський нагляд стартує зі 100$ на місяць і може сягнути 1000$, але сучасні компанії, зазвичай, беруть відсоток від бюджету проєкту.

На сьогодні дизайнер самостійно може ввести орієнтовно від трьох об'єктів одночасно. Тому успішний дизайнер не може заробляти менше ніж 1000$ в Україні. А за кордоном ця цифра зростає в кілька разів. Але враховуйте, що без знання мови та дотримання правових норм та особливостей конкретної держави працювати не вийде.

Також важливо розуміти здібності кожного дизайнера - комусь легше працювати в команді, комусь самостійно на фрілансі, а хтось від початку йде в найм.

Дизайн в цифрах. Скільки зараз заробляє дизайнер інтер єру - Європейська Школа Дизайну 6

Особливості видів діяльності дизайнера

Європейська Школа Дизайну навчає дизайнерів бізнес-мисленню, і 90% наших випускників працюють на себе або створюють невеликі компанії спільно зі своїми одногрупниками.

Це не означає, що ми не рекомендуємо вам спробувати себе у вже великому колективі. У цьому теж є свій плюс - можливість вивчити структуру й особливості роботи інших компаній для того, щоб у майбутньому застосувати цей досвід уже у своїй компанії.

Сьогодні дизайнер може заробляти орієнтовно від 10% бюджету всього проєкту.

А для замовника співпраця з дизайнером економить приблизно від 25 % до 40 % коштів порівняно з ремонтом без дизайнера.

Ще одна важлива перевага професії - вільний графік. Працювати дизайнером можна в будь-якій точці планети та надавати послуги для клієнтів у будь-якій країні. Головне знайти спільну мову комунікації - англійську або будь-яку іншу.

Професія дизайнера не вимагає спеціального обладнаного офісу або будь-яких інших вимог до робочого простору. Достатньо хорошого професійного комп'ютера (в ідеалі ноутбука і планшета для презентації своїх робіт клієнту).

Найчастіше офіс у майбутньому дизайнеру може знадобитися тільки для організації робіт безпосередньо своїх найманих працівників.

За статистикою 95% клієнтів до вас в офіс приходити не будуть, оскільки вони вважають за краще зустрічатися або на об'єкті, або у них в офісі, або в найближчому кафе ресторані.

А з урахуванням останніх тенденцій багато клієнтів вважають за краще працювати віддалено і проводити зустрічі в Зум або Скайпі.

Усі сучасні матеріали, норми й технології в усьому світі однакові, тому хвилюватися про те, що дизайн в Україні суттєво відрізняється від дизайну в Польщі, Чехії чи Німеччині не потрібно. Важливо бути в тренді, розумітися на останніх новинках технологій, матеріалів і бути комунікабельним, щоб чітко визначити потреби клієнта, які будуть трансформовані в дизайн.

Таким чином ми отримуємо не тільки комерційно привабливу та успішну професію, а й професію, яка в сучасних реаліях може убезпечити вас від будь-яких обмежень, пов'язаних з прив'язкою до географічної точки, жорстким графіком або з іншими складнощами.

Дизайнер інтер'єру працює в зручному місці і в зручний час.

Також на сьогодні є досить популярною професія візуалізатора, яка дозволяє створювати фотореалістичні зображення майбутнього інтер'єру. Цей напрямок може бути як самостійною професією, так і доповненням для дизайнера інтер'єру, збільшуючи його чек за проєкт.

Візуалізатори на сьогодні заробляють від 5$ до 15$ за квадратний метр готової роботи.

Найчастіше замовниками візуалізаторів є дизайнери, які працюють на ринку, адже за наявності великої кількості проєктів дизайнерам вигідніше найняти візуалізатора для виконання цих завдань, а самим сконцентруватися на роботі з клієнтом з кресленнями і комплектації об'єктів.

Візуалізатор же спокійно працює у себе вдома або в офісі в будь-якій точці планети, отримуючи замовлення дистанційно і виконуючи їх також дистанційно.

І ще додамо - дизайнер змінює життя людей через свої роботи. Від його успіхів залежить майбутній комфорт і спосіб життя клієнта, його настрій. Усвідомлювати, що ви залишили частинку своєї любові та енергії на об'єкті вашого клієнта - це особливо приємне задоволення. Один раз ставши дизайнером, звернути з цього шляху вже неможливо!

А перший крок можна зробити в Європейській Школі Дизайну на курсі Дизайн інтер'єру Інтенсив або в Літній Школі всього за 1 місяць.

Дизайн в цифрах. Скільки зараз заробляє дизайнер інтер єру - Європейська Школа Дизайну 7

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались