/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

⠀7 помилок в інтер'єрі ⠀Як їх виправити

11 .10

⠀7 помилок в інтер єрі ⠀Як їх виправити - Європейська Школа Дизайну 3

Дизайн – це наука. Як і в хімії, у ньому потрібно знати правильну формулу. Якщо скомбінувати елементи відповідно до неї, то ви уникнете вибуху.

На що слід звертати особливу увагу при проектуванні інтер'єру і яких помилок, що найбільш повторюються, варто остерігатися.

Кольорове шоу

Яскраві кольори – привабливе доповнення до інтер'єру. Вони освіжають і надають незвичайності. Але необхідно дотримуватися кількох основних правил. Завжди комбінуйте кольори однакового спектру, тону та насиченості, максимум 4 відтінки. Це головне правило комбінаторики кольорів.

⠀7 помилок в інтер єрі ⠀Як їх виправити - Європейська Школа Дизайну 4


Не варто боятися яскравих кольорів, вони пожвавлюють інтер'єр. Однак їх не можна комбінувати з іншими домінуючими елементами.


Біла лабораторія

Інша проблема — коли в інтер'єрі не вистачає кольору. Він виглядає холодним до стерильності. У ньому немає ідеї, і він створює атмосферу швидше за офіс, ніж справжнього будинку. Біла кухня вже багато років є затребуваним варіантом, і якщо ви її вибрали, то ви точно не промахнулися. Єдине, на що потрібно звернути більше уваги, це правильні аксесуари у вигляді теплих і оригінальних речей, які пом'якшують білий інтер'єр.

Біла кухня не буде холодною, якщо ви додасте їй затишку. Для цього чудово підійдуть такі матеріали, як дерево чи метал.

⠀7 помилок в інтер єрі ⠀Як їх виправити - Європейська Школа Дизайну 5

Килимовий фестиваль

Люди люблять килими. Але щоб удома не почуватися, як на перському ринку, потрібно ставитися до них обережно і розташовувати їх тільки там, де це має сенс. Тобто у місцях, де потрібно виділити важливу точку кімнати. Наприклад, обідній чи журнальний столик. Так вийде оптичний розподіл простору, а цікавий візерунок скрасить велику голу поверхню. Перевага килимів полягає в тому, що вони спричиняють відчуття тепла. Звичайно, килими також захищають підлогу у місцях частого зіткнення з меблями.

Нестача природного світла

У тих регіонах світу, де зима довша за літо, необхідно подбати про те, щоб забезпечити максимально можливий доступ до природного світла та сонячних променів. Якщо у вас немає великих французьких вікон, скляні перегородки та вітражі замість класичних дверей також дозволять світлу проникати з кімнати до кімнати. Чим менше у вас заповнених ділянок у кімнаті, тим вона здаватиметься просторішою та світлішою.

Поділ кімнат скляною перегородкою - розумне рішення для отримання світла там, де зазвичай потрібне штучне освітлення.

Надлишок модерну

Сучасний стиль модерн, як і раніше, викликає багато питань. Кожен із нас може уявити його по-своєму. Його перевага — простота кольорів та форм, тому у нього все більше й більше шанувальників. Він нейтральний і застосовний до більшості інтер'єрів. Він не обтяжує вас величезною кількістю елементів та варіантів, як, наприклад, стиль вінтаж чи бохо. Але врахуйте, що інтер'єр повинен відбивати вашу індивідуальність. Чистий модерн дуже елегантний, але дух будинку ви повинні створити самі.

Якщо ви любите квіти, пограйте з найпопулярнішими елементами стилю Urban Jungle. Якщо ви шанувальник екзотики і любите подорожувати, поєднуйте сучасність із речами у так званому балійському стилі.

⠀7 помилок в інтер єрі ⠀Як їх виправити - Європейська Школа Дизайну 6

Завдяки своїй простоті сучасний інтер'єр витримує легку акцентацію іншими стилями дизайну. Так він не виглядає надто похмурим. Однак найбільше йому підходить твереза ​​простота.

Лебідь, рак та щука

Цей пункт тісно пов'язаний із попереднім. Поєднання різних стилів - це дисципліна для цінителів дизайну, і ви повинні розуміти, що саме підходить замовнику. Іноді може підказати інтуїція, але іноді корисно отримати пораду і перенести інтер'єр на папір, щоб краще уявити його остаточний вигляд і можливості. Сім разів відміряй, один раз відріж — відомий девіз, який заощадить бюджет проекту та вбереже від розчарувань.

Візуалізація допоможе закріпити остаточне уявлення про інтер'єр, де вирішальну роль відіграє розстановка меблів, її колір та матеріали. Ви одразу побачите, розуміють вони одне одного чи ні.

Нетворчий безлад

Останній пункт має виключно практичний характер. Його оцінять і любителі чистоти, і прихильники організованого хаосу. Він полегшить страждання всіх тих, хто не має місця для зберігання речей. Будь то сезонних, які ми витягуємо на світ божий всього кілька разів на рік, або тих, якими ми користуємося щодня. Не варто економити на просторих шафах та спеціальних системах зберігання. Адже вони позбавлять непотрібних пошуків і, крім того, спростять підтримку порядку. Полиця або стелаж із ящиками для зберігання (особливо у передпокої) врятують від неприємних повернень за забутими речами.

Відкрита шафа візуально не зменшить маленький передпокій і надасть достатньо місця для зберігання предметів першої необхідності, яких може не вистачати поза домом.

Такі помилки роблять виключно початківці або ті, хто не поглиблювався у тонкощі створення функціонального інтер'єру. Професійні дизайнери, які пройшли системне навчання, заздалегідь планують проекти грамотно і реалізують їх у меншний строк.  

⠀7 помилок в інтер єрі ⠀Як їх виправити - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались