/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Рожевий колір. Як його поєднати з іншими відтінками?

12 .11

Рожевий колір. Як його поєднати з іншими відтінками? - Європейська Школа Дизайну 3

У рожевого кольору суперечлива репутація: з одного боку, його вважають однозначно привабливим, з іншого - несерйозним, асоціюють із суворим гендерним поділом і романтикою. Світлі відтінки цього кольору часто використовують у дизайні, щоб передати відчуття солодощі та ніжності, а яскраві - для екстравагантних акцентів.

Як і інші кольори, рожевий має безліч відтінків: він може бути як блідим, так і інтенсивним, і це сильно впливає на його значення. Блідо-рожевий нагадує про ніжність і м'якість, а колір фуксії - помітний і яскравий - може сприйматися як сміливий виклик.

Рожевий найбільш схильний до стереотипів і тому нерідко викликає і негативні асоціації: його можуть бачити незрілим і слабким, інфантильним або навіть легковажним. Відколи художники почали зображати на полотнах оголену натуру, колір також сприймають сексуальним і спокусливим.

Підібрати гарне й "інтелігентне" поєднання з відтінками рожевого - непросте завдання. Різноманітність кольорів і варіанти палітр можуть вводити в ступор, а вдумливе вивчення теорії вимагає багато часу.

Щоб допомогти вам зорієнтуватися, ми наведемо кілька дизайнерських поєднань, у яких рожевий матиме гармонійний, привабливий і ефектний вигляд.

Рожевий з білим

Білий на суцільному рожевому може бути елегантним акцентом.

Рожевий з білим - це елегантно. Сіро-рожевий відтінок робить це поєднання позачасовим і універсальним, а не "пластиковим".
Приклад палітри для сайту або застосунку: біле тло з ледь вловимим рожевим відтінком і акценти холодного рожевого кольору. Таку схему, наприклад, можна використовувати в дизайні онлайн-магазину весільних суконь, для сайту ветеринарної клініки чи для проекту гостиної кімнати у ніжних легких відтінках.

Рожевий колір. Як його поєднати з іншими відтінками? - Європейська Школа Дизайну 4

Рожевий з рожевим

Рожевий і рожевий - це панк, рейв і рок. Ніжне тло і шрифт відтінку полуничного морозива - у дизайні обкладинки музичного альбому.

Рожевий із рожевим - це захід сонця. Чи світанок? Образ сонячного світла на горизонті можна передати без помаранчевого, якщо використовувати досить теплі відтінки рожевого і природний гладкий градієнт.

Рожевий колір. Як його поєднати з іншими відтінками? - Європейська Школа Дизайну 5

Фуксія, темно-рожевий з яскраво-фіолетовим і два відтінки жовтого - поєднання складне, але таке, що, безумовно, привертає до себе всю увагу.

Рожевий з блакитним

Графічне рішення на тему "Постійний відпочинок". Таке поєднання кольору високого блакитного неба і відтінку вигорілого на сонці рожевого передає настрій середземноморського літа.

Рожевий з темно-синім

Нестандартне оформлення може бути задіяне, як градієнт і геометричні форми з глибоким темно-синім, кількома відтінками рожевого і позитивним жовтим кольором.
Темно-синій колір шрифту на світлому рожевому тлі дає високу контрастність, але текст при цьому має досить м'який вигляд.

Часто вживана палітра зі світло-рожевим, персиковим, темно-блакитним і глибоким синім. Завдяки такій схемі легко передати розслаблений настрій, тому її можна використовувати для оформлення сайту йога-студії або для дизайну бару на узбережжі - і Егейського моря, і Балтійського.

Рожевий колір. Як його поєднати з іншими відтінками? - Європейська Школа Дизайну 6

Використання рожевого та його комбінації з іншими відтінками створюють атмосферу легкої загадки та пом'якшують важкі акценти. Інтер'єри з рожевим кольором - це рідкісне явище, але його застосовують виключно у стильних та вишуканих приміщеннях (як житолових, так і в комерції). 

Рожевий зазвичай асоціюється з жіночністю та кольором для дівчаток, його навіть часто називають «дівчачим». А значить, він бере багато з якостей, які традиційно приписуються жінкам і молодим дівчатам: невинність, романтичність, чуйність і турботу.

Інші асоціації з рожевим - солодка цукрова вата, жувальна гумка, повітряні кульки, лялька Барбі. Він міцно пов'язав себе з дитинством, насолодою та радощами. А бадьорість рожевого уособлює юнацьку енергію та прагнення вперед до нового. Тому його так люблять ті, хто хоче здаватися молодшим.

У природі не часто зустрічається рожевий колір. Але те, що ми знаємо та бачимо, викликає позитивні емоції: ніжні квіти, фламінго, романтика світанку. Рожевий ще називають кольором щастя. Є навіть вислів «дивитися на світ крізь рожеві окуляри» — тобто бачити довкола лише добре. Часто це має на увазі і наївний погляд на речі.

Графічні дизайнери обожнюють рожевий за його багатогранність та можливість поєднання майже з усією доступною палітрою.

 

Рожевий колір. Як його поєднати з іншими відтінками? - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались