/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

НЕОБХІДНІ ЯКОСТІ ДИЗАЙНЕРА ІНТЕР'ЄРІВ. ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ

26 .10

НЕОБХІДНІ ЯКОСТІ ДИЗАЙНЕРА ІНТЕР ЄРІВ.  ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ - Європейська Школа Дизайну 4

Чому два дизайнери мають однаковий професійний рівень, але один займається нудними завданнями на біржах, а інший розробляє креативні проекти та виконує замовлення великих брендів? Наскільки сильно успіх залежить від характеру? Якими якостями має володіти дизайнер, щоб отримати прибуткову роботу?

Давайте детально розглянемо.

Комунікабельність

Дизайнеру необхідно постійно взаємодіяти із замовниками, спілкуватися із членами команди, шукати нових клієнтів. Також потрібно вміти проводити бриф - без нього складно зробити проект, який повністю задовольнятиме вимоги замовника. Комунікабельність важлива у будь-якій сфері дизайну – це необхідна якість і для дизайнера інтер'єру, і для модельєра, і для ландшафтного дизайнера.

Допитливість

Що таке трикутник Рело? А мондріанізм? Які колір року від Pantone у 2022 році?

У дизайні щороку виникають нові терміни, змінюються стилі та мода. Щоб не відставати від трендів, дизайнер має бути допитливим: стежити за новинами у професійній сфері, освоювати нові техніки, відвідувати вебінари та майстер-класи. Якщо перестати вчитися і втратити інтерес до нової інформації, можна відстати від конкурентів і розчарувати клієнтів застарілими рішеннями.

Здатність приймати критику

Історія дизайну знає безліч провалів — логотип Олімпійських ігор-2012 критики називали «огидним», «художнім фіаско». Не менш різко висловлювалися звичайні користувачі інтернету. Але агентство Wolff Ollins, яке розробило логотип, не припинило своє існування — дизайнери стійко перенесли критику, а їх клієнтами після Олімпіади стали багато відомих світових брендів, наприклад Uber.

Ця історія ще раз доводить, що здатність правильно реагувати на критику - одна з базових якостей, необхідна дизайнеру для кар'єрного зростання. Невдоволені клієнти будуть завжди, і потрібно вчитися спокійно ставитися до виправлень, редагувань та невтішних відгуків.

Логіка

Робота дизайнера має подібність до роботи математика: перед ним стоїть завдання, для якого потрібно знайти логічне рішення. Наприклад, при розробці проекту дворівневої квартири дизайнер інтер'єру потрібен зрозуміти, яка буде загальна композиція, на які зони та в яких пропорціях буде розмежування простору. Вирішити такі завдання без вміння мислити логічно буде складно.

Спостережливість

Брати ідеї для проектів можна не лише зі спеціалізованих сайтів, але й навколишнього світу. Здатність бачити незвичайне у звичайному, помічати деталі – це особиста якість, яка потрібна будь-якому дизайнеру. Крім того, спостережливість допомагає вчасно помітити недоліки у своїх роботах.

Емпатія

Уявіть, що потрібно розробити унікальний інтер'єр для дитячої кімнати, але у вас немає дітей. Як у цьому випадку правильно підібрати засоби візуальної комунікації? Як знайти підхід до цільової аудиторії, якщо у житті у вас із нею немає нічого спільного? Вирішити цю проблему допомагає емпатія. Успішний дизайнер здатний поставити себе на місце клієнта та поглянути на світ очима будь-якої цільової аудиторії.

Відповідальність

Найважливіша якість професійного дизайнера – відповідальність. Дизайнер відповідає за рівень своєї роботи, за дотримання термінів, результат. Навіть найдешевший і найнудніший проект слід виконувати максимально якісно. Відповідальних фахівців завжди цінують замовники, і якщо ви серйозно підходите до роботи, можливо, що клієнти порекомендують вас своїм знайомим.

НЕОБХІДНІ ЯКОСТІ ДИЗАЙНЕРА ІНТЕР ЄРІВ.  ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ - Європейська Школа Дизайну 5

Місця роботи та перспектива

Хорошим варіантом, куди може влаштуватися початківець дизайнер, є дизайн-студія. Там можна отримати практичний досвід. З набуттям практичних навичок та потрібного досвіду дизайнер може розраховувати на зростання доходу у кілька разів.

Окрім дизайн-студії, дизайнери потрібні також у роздрібних мережах, архітектурних бюро, салонах, на фабриках. Ще один варіант - це компанії, що спеціалізуються на організації виставок, рекламних проектів, виробництві. Ця професія сприяє виробленню почуття стилю, розвитку фантазії та художніх навичок.

У перспективі досвідчений спеціаліст може відкрити свою фірму. На той час у нього вже буде напрацьовано власну базу клієнтів. У такому разі професія дизайнера стане не просто роботою, яка приносить задоволення від реалізованих проектів, а й чудовим джерелом доходу. Успіх у діяльності при цьому залежить від репутації та професіоналізму.

 

НЕОБХІДНІ ЯКОСТІ ДИЗАЙНЕРА ІНТЕР ЄРІВ.  ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ - Європейська Школа Дизайну 6

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались