/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було

27 .01

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було - Європейська Школа Дизайну 3

Лише тиждень тому завершилася грандіозна міжнародна виставка Maison & Objet 2023 у Парижі.

Підсумками та головними трендами на майбутній рік поділимося сьогодні в нашій статті.

Дизайнером року за версією Maison & Objet став Рафаель Наво - автор колекцій меблів для Roche Bobois і Loro Piana, готелю Belle Plage у Каннах, паризького ресторану 39V. Для виставки він створив імерсивну інсталяцію The Apothem, в якій гра світла і текстур викликає розмаїття почуттів і емоцій. А м'які обтічні крісла дають змогу зробити паузу і відпочити від виставкової метушні.

Тенденції збільшення обсягів виробництва меблів і деталей інтер'єру з перероблених матеріалів позначилися і на події у світі дизайну, що відкриває календарний рік. Upcycling стає дедалі популярнішим на тлі боротьби за екологію і прагнення скоротити кількість відходів, які складно утилізувати. На Maison & Objet цього року були представлені столи, стільці та журнальні столики, зроблені з переробленого пластику, зокрема виловленого в океанах.

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було - Європейська Школа Дизайну 4

Повертаються візерунки в клітинку, які були представлені на виставці не тільки як малюнок на шпалерах, а й на оббивних тканинах, абажурах світильників. Смужка теж у тренді, але стала ширшою, помітнішою, без ефекту брижів.

Кавові та журнальні столики з травертину явно домінували на виставці в Парижі. Вони були круглими і квадратними, різних природних відтінків, але обов'язково з травертину. Цей камінь гарний сам по собі і не потребує догляду після обробки на виробництві.

Птахи в декорі використовуються не перший рік, але тепер стали справжнім трендом. Наприклад, популярні статуетки у формі пернатих із необробленого дерева.

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було - Європейська Школа Дизайну 5
Це вже колекція Malabares від Альберто Велеса для Alexander Lamont. Приставний столик. Він привертає увагу не тільки своєю асиметричною формою, а й використовуваними матеріалами: солом'яна маркетрі, шагрень, бронза.

Взагалі, вникати в суть предмета - окреме задоволення. Так ось, перед вами яскрава і ефектна колекція модульних ваз Siamo tutti uno від L'Arte nel pozzo. Вази повністю виготовлені вручну, а їхні форми, оздоблення і кольори натхненні естетикою і малюнками на тілі корінних народів Землі. Лінійка випущена на підтримку Survival International, світового руху за права племен і корінних народів.

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було - Європейська Школа Дизайну 6

Колекція модульних меблів Forest Club Sofa від Andreu World за дизайном Філіпа Старка. Оздоблення - шпон дуба і горіха.

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було - Європейська Школа Дизайну 7

Столики від Pulpo за дизайном Джулії К'ярамонті. Стільниця з кольорового скла, основа - сталь з порошковим або лакованим покриттям.

Maison&Objet 2023.⠀⠀⠀ ⠀ Як це було - Європейська Школа Дизайну 8

Один з холів виставки був відданий художньому всесвіту Жана-Шарля Кастельбажака. А на рю Жакоб, 13 відвідувачів все ще чекає (до 30 січня) імерсивна інсталяція дизайнера. Зворушлива анотація у експозиції Gien: "Це спогад про дитинство, проведене у бабусі в Ніцці, і мої таємні витівки. Коли вона приймала гостей, то обов'язково ставила менажницю з мигдальними макарунами, які ми, дітвора, так і норовили стягнути з-під столу".

Архітектор і дизайнер Фабріс Жуан намалював свою першу колекцію килимів і випустив її спільно з гонконгським брендом Tai Ping. У лінійці сім моделей, кожна з яких представлена у двох колірних версіях. Натхненням послужили роботи П'єра Кардена, скульптора Жана Девана, художника-абстракціоніста Женев'єви Клесе. Чи варто говорити, що всі килими - ручної роботи.

Не обійшлося і без учасників з України. Свої експонати представили понад десяток учасників. Фотозвіт ми презентували в нашому телеграм-каналі та в соціальних мережах на Facebook.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались