/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Ландшафтний дизайн в Україні. Тренди 2022

11 .06

Ландшафтний дизайн в Україні. Тренди 2022 - Європейська Школа Дизайну 4

У ландшафтному дизайні тренди змінюються не так часто і стрімко, як у інших сферах (фешн чи інтер'єри). Мало хто захоче щодня переробляти свою ділянку та міняти рослини, особливо великогабаритні. Тим не менш, плануючи ландшафтний дизайн у 2022 році, варто враховувати останні тренди, щоб простір виглядав гармонійно, стильно та сучасно.

 

Ландшафтний дизайн в Україні. Тренди 2022 - Європейська Школа Дизайну 5

Основні тенденції

Якщо коротко охарактеризувати тенденції ландшафтного дизайну 2022 року, то можна виділити наступні принципи:

- природність;
- використання місцевих рослин;
- органічне садівництво;
- лаконічність та стриманість;
- всесезонна декоративність.

Насамперед за природність відповідають матеріали для облаштування саду. На зміну яскравому декору приходять натуральні компоненти. Як і раніше, у тренді декоративне відсипка, проте замість пофарбованої гальки рекомендується використовувати гранітну крихту, піщаник і т.д. Вийшли з моди мініатюрні скульптури: гноми, гриби, жаби та феї. Фігурки краще прибрати з газону.

Зараз у моді англійські сади, які виглядають зарослими та злегка недбалими. Декоративна стрижка дерев та кущів не має на увазі чітких ліній і та геометричних форм. При обробці просто прибирають гілки, що заважають, даючи рослинам можливість природного росту. Відчуття легкої «недбалості» надають рослини, які вільно ростуть у регіоні. Можна використовувати різні види очеретів, польові квіти тощо. На цьому фоні будуть гармонічно виглядати яскраві клумби або одиночні декоративні квіти або чагарники.

Екологічність

Нові тенденції ландшафтного дизайну у 2022 році – органічне садівництво. Крім квітів та декоративних чагарників, на ділянках стало модним вирощувати овочеві та ягідні культури. Ця тенденція обумовлена зростанням популярності екологічної продукції, а що може бути більш натуральним і корисним, ніж вирощені власноруч овочі та фрукти?

Однак це зовсім не означає, що ділянку перетворюють на ферму з вирощування огірків і розбивають грядки на кожному вільному сантиметрі. Оформлення має бути декоративним. Наприклад, замість традиційних пластикових або металевих грядок використовують натуральне дерево (колоди або навіть пеньки), роблять доріжки, висаджують на одному просторі різні культури, створюючи оригінальні композиції. Посадки можна розбавити квітниками, висадити серед огірків соняшники, а на грядку із зеленню додати яскравих маків. У тренді підняті грядки, що нагадують звичайні дерев'яні ящики. Таке рішення забезпечує аж дві переваги: рослинам дістається більше тепла і світла, а власнику не потрібно нахилятися, щоб провести прополювання або зібрати врожай.

І останній момент. Сад повинен виглядати гарно будь-якої пори року. Цього можна досягти, якщо правильно вибирати рослини. Використовуйте вічнозелені породи, посадіть чагарники, які забарвлюються восени в яскраві кольори, наприклад, бруслини. Підбирайте квіти, які розквітають з ранньої весни і до пізньої осені. Не забувайте про декоративні трави та злаки, вони допоможуть зробити сад виразним навіть пізно восени.

Ландшафтний дизайн в Україні. Тренди 2022 - Європейська Школа Дизайну 6

Модні елементи декору

Як і раніше, популярними залишаються штучні водойми та фонтани. Однак не забувайте про принцип стриманості та лаконічності. Замість пластикових чаш зараз використовують плівкові водоймища, які виглядають максимально природно. Можна встановити чашу або фонтан із темного металу, а додаткову декоративність до такого ландшафтного елементу додадуть валуни.

Якщо ви плануєте облаштування водойми, слід враховувати, що на підтримку штучного ставка в належному стані знадобиться чимало часу і сил, інакше вода зацвіте, з'явиться затхлий запах. Якщо ви буваєте на своїй заміській ділянці не часто, і вам нема кому довірити догляд за водоймою, від такої ідеї краще відмовитися. Прекрасною альтернативою може стати влаштування сухого струмка.

На зміну альпійським гіркам прийшли гравійні садки чи японські сади. Для оформлення можна використовувати багаторічні повзучі рослини, наприклад барвінок, а також чагарники, що низько ростуть.
Як згадувалося, розфарбовані садові скульптурки втратили актуальність. Однак ви можете використовувати авторські скульптури з гіпсу, ковані або металеві прикраси для саду. Скульптура має допомагати формувати простір, підкреслювати ідею дизайну.

У минуле йдуть і громіздкі альтанки з камінами та вбудованим барбекю. Тренди ландшафтного дизайну в 2022 році - багатофункціональні майданчики з багаттєвою чашею. Можна замовити металеву чашу для багаття будь-якого розміру та форми, а можна викласти вогнище самостійно. Додатково облаштовують кам'яні лавки з дерев'яними сидіннями, використовують переносні меблі з ротанга.

І пам’ятайте головну мету будь-якого ландшафтного дизайну - створювати гармонію всередині людини через погляд на зовнішній світ.

Ландшафтний дизайн в Україні. Тренди 2022 - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались