/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Іспанський сад. Особливості створення дизайну

26 .03

Іспанський сад. Особливості створення дизайну - Європейська Школа Дизайну 4

Ті, хто бував в Іспанії, добре пам'ятають те приємне відчуття душевного свята, яке дарує ця чудова країна. Можливо, саме цей фактор є причиною того, що іспанський стиль став таким популярним у всьому світі.

В іспанському дизайні ділянки позначився вплив мавританських, перських та ісламських садів. Він володіє потужними і яскравими елементами. Для нього характерні замощений двір з розкішними фонтанами, тераси з видом на ландшафт, затишні патіо.

Іспанський сад. Особливості створення дизайну - Європейська Школа Дизайну 5

Загальні відмінні риси садів в іспанському стилі - це:

  • Індивідуальність
  • Лаконічність
  • Простота
  • Гармонія
  • Природність.


Визначальним фактором є не розмір території, а творчий підхід до роботи.

Якщо говорити про іспанський стиль, то можна виокремити деякі риси, що його відрізняють.

Двір. Двори Іспанії розроблені настільки ретельно, що без уваги не залишається жодної найдрібнішої деталі. Внутрішній двір прикрашають національними арками, щедро присмаченими мозаїчними акцентами.
Тераса. Тераси влаштовані таким чином, що з них можна милуватися на сад, який розташований нижче. Усе подвір'я щедро заставлене рослинами у вазонах або горщиках із теракотової глини.
Фонтани. Їх можна зустріти в будь-якому функціональному куточку двору. Фонтани стали наслідком впливу ісламських садів. Використання водних об'єктів - дуже характерна деталь. У саду може бути кілька фонтанів. Їхня кількість залежить від площі самої ділянки. Фонтани в іспанських садах, як правило, мають багаторівневу форму.
Басейн. Ще один об'єкт, що виник внаслідок впливу ісламської культури. Зазвичай такий басейн займає центральне положення, будучи координаційним об'єктом. Від дзеркальної поверхні басейну відбивається картина навколишніх посадок. Оригінальний іспанський сад має зберегти принцип симетричності посадок. Але часи змінюються, і сьогодні абсолютна симетрія вже відходить у минуле, поступаючись місцем пейзажному розташуванню рослин. Однак деякі симетричні області краще все-таки зберегти. Вони додадуть іспанському дизайну саду необхідної автентичності, чарівності оригіналу.

Деталі: що слід врахувати насамперед

Однією з центральних прикрас подібного саду нерідко є мавританські світильники, виконані у вигляді люстр з майстерним різьбленням. Вони закріплюються на довгих підвісах. Для іспанського ландшафтного стилю дуже важливо приділити увагу кольорам таких елементів. Вони є символами певних цінностей, характерних для власників будинку.

Найпоширеніші варіанти:

  • помаранчевий колір уособлює життєрадісність і веселу вдачу
  • червоний - ознака любові та чуттєвості
  • жовтий - це сімейний затишок і умиротворення


Одними з основних елементів декору є мозаїка та різьблення. Нерідко трапляються тут також вироби з каменю та оздоблення у вигляді штукатурки і ліпнини. Ці прийоми оздоблення є найбільш затребуваними в ландшафтному дизайні в іспанському стилі. Вельми цікавими варіантами, що поєднують у собі високу декоративність і практичність, є різноманітні підпірні стінки, що мають привабливий зовнішній вигляд і утримують ґрунт від сповзання.

Іспанський сад. Особливості створення дизайну - Європейська Школа Дизайну 6

Іспанський сад дає змогу людині зануритися у вічність і забути про плин часу. Тут активно використовуються старовинні світильники з патиною, мощені плиткою доріжки та інші елементи. Тут стираються межі між майбутнім і минулим. Подібне відчуття створюється завдяки старовинним лампам з патиною, брукованим доріжкам, античним залізним решіткам та іншим елементам.

Практичні поради облаштування іспанського саду

1. Щоб створити ландшафтний дизайн в іспанському стилі, необхідно прикрасити сад за допомогою тих елементів, які є знаковими для цієї культури і місцевості. Йдеться про штукатурку, ковані елементи, мозаїку. Щоб підтримувати нормальну життєдіяльність рослин, використовується зрошення крапельного типу. Завдяки йому економиться вода і всі культури зрошуються повною мірою.

2. Серед великої кількості рослинності центральне місце відводиться троянді. Саме цією квіткою прикрашається простір біля водойми, проте використовувати її можна повсюдно.

3. Незважаючи на те, що газони в такому стилі не зустрічаються, вийти із ситуації можна за допомогою використання рослин у контейнерах. Найкращий вигляд матимуть розмарин і лаванда.

4. Для іспанського саду характерна сувора геометрія. У центрі ділянки обов'язково розташовується водойма, щодо якої розташовуються всі інші зони.

5. Сади Іспанії припускають використання живоплотів, яким необхідно надати певну форму. Але це не правило, а рекомендація.

6. Іспанський стиль відмінно підходить для невеликих дворів. Такі сади не відрізнялися великими розмірами, найчастіше займаючи внутрішні двори будинків.

Навчитись створювати сади в іспаньскому стилі та не тільки можна завдяки навчанню на нашому курсі Ландшафтний дизайн Професіонал всього за 9 місяців.

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались