/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

⠀Ідеальна спальня ⠀Секрети та нюанси

26 .09

⠀Ідеальна спальня ⠀Секрети та нюанси - Європейська Школа Дизайну 4

Ділимося секретами оформлення спальні, в якій приємно засинати та прокидатися.

Яке світло підходить для спальні: тепле чи холодне? На якій висоті краще розмістити розетки? Що зручніше: ліжко з підйомним механізмом чи вбудованими ящиками? Мало хто замислюється про такі дрібниці, а з них складається загальне відчуття від інтер'єру.

Варіанти освітлення спальні

Природне світло впливає на нас по-різному: коли сяє сонце, хочеться співати та танцювати, а коли небо затягнуте хмарами, настрій стає відповідним. Зі штучним освітленням та сама історія: в залежності від відтінку світла (холодного, білого або теплого) інтер'єр змінюється до невпізнанності.

Наприклад, якщо в спальні з блакитними стінами зробити тепле освітлення, то стіни стануть зеленого відтінку (згадуємо уроки художньої творчості: змішуючи жовту та синю фарби, отримуємо зелену). З холодним освітленням все віддаватиме у синю — цей варіант підходить для офісів, шкіл та інших місць, де важливо зосередитися. У нейтральному білому світлі меблі та оздоблення виглядають майже так само, як при денному. Використовуйте те чи інше світло в залежності від ефекту, якого хочете досягти.

Уважно підходьте до вибору ламп. Рекомендуємо світлодіодні: у якісних моделей безпечний коефіцієнт пульсації (блимання) світла, який не впливає на психіку та самопочуття. І працюватимуть довше за звичайні.

Важливо враховувати, як падає світло: воно може бути прямим, розсіяним та відбитим. Щоб світло не било в очі, а м'яко огортало спальню, вибирайте люстру з плафонами вниз, а не нагору, і бра з матовим склом - так світло розсіюється, виходить м'який контраст між світлом і тінню.

Спальня — місце, де не потрібне інтенсивне світло. Створити спокійну розслаблену атмосферу допоможе місцеве освітлення: торшер у кутку кімнати або світлодіодна стрічка у головах (як на фото вище). За бажання його все ж таки доповнюють загальним яскравим світлом, яке в темний осінній або зимовий ранок допомагає прокинутися і підбадьоритися.

⠀Ідеальна спальня ⠀Секрети та нюанси - Європейська Школа Дизайну 5

Грамотне зонування

Щоб розмежувати спальню та іншу функіональну площу, не обов'язково зводити стіну - достатньо перегородки, яка одночасно є узголів'ям ліжка.
Ліжко-трансформер допоможе заощадити місце та розширити простір не лише візуально. А ось заощадити гроші навряд чи вийде, бо це складний та дорогий механізм. Головним чином ми платимо за комфорт та безпеку — щоб ліжко без проблем розбиралося та збиралося і несподівано не впало на голову.

Багато хто боїться ставити ліжко в кут кімнати, хоча це рішення економить місце (уявіть, що це ліжко стоїть посередині). Головне – переконатися, що вам зручно лягати та вставати.

Ліжко займає багато місця - гріх не використовувати його для зберігання. Варіант із відкритими поличками підходить тільки справжнім чистюлям або власникам роботів-пилососів, оскільки пил з підлоги летітиме на улюблені книги та сувеніри.

Ліжко із вбудованими ящиками – менш універсальний варіант. У кімнаті не завжди достатньо місця, щоби їх безперешкодно висувати.

⠀Ідеальна спальня ⠀Секрети та нюанси - Європейська Школа Дизайну 6


Розетки та вимикачі

Ми засинаємо та прокидаємося з телефонами в руках, тому без розеток біля спального місця не обійтися. Радимо розмістити їх над тумбою в одній рамці разом з вимикачами - виглядає лаконічно і не привертає уваги. Рамки можна розташувати як вертикально, так і горизонтально.

Прохідні вимикачі – паличка-виручалочка для спальні. Вони дозволяють вмикати та вимикати світильники з різних точок кімнати. Наприклад, включаєте світло, заходячи в кімнату, і гасіть вже лежачи в ліжку.

Перш ніж робити електрику, визначтеся, які меблі будуть у спальні. Щоб правильно розмістити розетки поруч із спальним місцем, потрібно знати висоту та розташування тумб біля ліжка. Тому дизайнери спочатку готують схему зонування, і вже потім, відштовхуючись від розташування меблів, продумують решту інтер'єру.

Туалетний столик

Крім стандартного набору: ліжко, шафа, тумби ліжка — в спальні іноді ставлять туалетний столик, доповнюючи сидячим місцем, світильником і дзеркалом.

Макіяж виглядає по-різному в залежності від освітлення, тому столик краще поставити біля вікна, ближче до природного світла - це гарантія того, що на вулиці макіяж виглядатиме так само, як удома

Часто туалетні столики роблять підвісними. По суті, це широка полиця з висувними ящиками, за якою ми сидимо, як за столом.

⠀Ідеальна спальня ⠀Секрети та нюанси - Європейська Школа Дизайну 7

Якщо місця замало, туалетний столик можна поєднати з підвіконням. Безперечний плюс - у такому положенні денне світло поступово висвітлює обличчя.

Як бачите, на проектування однієї спальні можна витратити багато часу і сил, якщо одразу не визначити стиль і технічну складову приміщення. А ще все має бути в одній композиції з рештою кімнат.

Таке завдання під силу лише професійному дизайнеру. Набути таких навичок можна у нас у школі на курсі Дизайн Інтер'єру. Професіонал.

Запрошуємо вас дізнатися більше про програму навчання та отримати нову професію менш ніж за рік.

 

⠀Ідеальна спальня ⠀Секрети та нюанси - Європейська Школа Дизайну 8

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались