/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Графічний дизайн 2022 в Україні. Тренди, що визначають сучасність

24 .05

Графічний дизайн 2022 в Україні. Тренди  що визначають сучасність - Європейська Школа Дизайну 4

Що ми бачимо і що уявляємо у своїй голові - все це може відображатись різними способами у графіці.

Та сучасний світ індустрії вимагає робити це у найактуальніших трендах. Тому тенденції визначають проміжок часу, в якому ми безпосередньо зараз живемо. Навіть якщо ви не професійний дизайнер, розуміння розвитку і трансформації стилів зробить вашу роботу якісною і конкурентоспроможною. На неспокійний 2022 рік ми підібрали ТОП-трендів і розкажемо вам.

Графічний дизайн 2022 в Україні. Тренди  що визначають сучасність - Європейська Школа Дизайну 5

3D дизайн і типографіка

Тривимірні зображення вже кілька років є лідерами серед найюзабельних стилів. Глибина зображення надає відчуття реальності предмета, який ніби знаходиться перед вами..

Об’ємна типографіка вносить зміни у сприйняття дизайну. Робота отримує свій характер. Також не залишається осторонь и тривимірний текст. Це розширює можливості креативу для дизайнера.

Асиметричний дизайн

Індивідуальність та особливість. Кожен дизайнер прагне зробити свій продукт унікальним. Тому асиметрія доволі поширена. Її використання дозволяє:

- зробити акцент на важливих речах
- полегшити сприйняття графічної інформації
- більш ефективно і вигідно використовувати вільний простір

Арт-деко

Основні риси цього стилю - геометричні фігури, яскраві кольори, різкі заокруглення, чіткі вертикальні лінії. Саме тому арт-деко є основним стилем при створенні логотипів. Художники і дизайнери, які працюють в цьому стилі, в своїх роботах ніби передають енергію, гламур, екстравагантність і люксовість.

Метавсесвіт

І це не та Мета, що пов’язана з Цукербергом. Це переважно 3D віртуальний світ, в якому безліч аватарів реальних людей. Термін існує з 1992 року. А в сучасному світі стиль зазнав еволюції у технологіях NFT.
Люди поступово створюють альтернативних себе в інтернеті. І в ції новій реальності прикладом цього стилю є використання Memojis, де люди можуть «стати» ким завгодно - тваринами, предметами чи просто карикатурами самих себе.

Цифрова органічність

Якщо простими словами, то візуально це можна уявити як рваний папір, зернистість плівки, боке, мазки пензля та «ефект пластикової плівки». Це виглядає так, ніби щось загорнуте в бульбашкову плівку, пластик або ламіновано.
Багато авторів використовують такий стиль. Саме тому пошук ефекту «Рваний папір» збільшився на 909% у популярних стоках. Варіанти використання обмежені лише вашою уявою. Не можна не згадати і «рукописні шрифти», популярність пошуку яких зросла на 270%.
Такий аналіз дає право стверджувати, що дизайнери бажають відчувати реальність і використовують для цього цифрові засоби.

Duotone (Дуплекс) і градієнт

Ну ду-у-уже популярний тренд, який по спіралі повертається знову і знову у графічному дизайні. При поєднанні 2 основних кольорів також присутні їх півтони. Це надає можливість поєднувати їх, коли в чистому вигляді вони не поєднуються. Тому роботи виглядають сучасно, створюють потрібну атмосферу і привертають увагу. І наша Європейська Школа Дизайну також полюбляє цей прийом і використовує його, як стилістичну айдентику у деяких напрямках нашої діяльності.

 

Графічний дизайн 2022 в Україні. Тренди  що визначають сучасність - Європейська Школа Дизайну 6

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались