/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Salone del Mobile 2022 Мілан. Що побачив світ на фестивалі

17 .06

Salone del Mobile 2022 Мілан. Що побачив світ на фестивалі  - Європейська Школа Дизайну 3

Довгоочікуваний міланський ярмарок Salone del Mobile.Milano пройшов в Італії з 7 по 12 червня 2022 року, в павільйонах Fiera Milano в Rho. У цьому провідному міжнародному огляді дизайн-індустрії взяли участь понад 2000 компаній: усім їм було доручено спроектувати свої стенди, виходячи із критеріїв сталого розвитку.

І в ювілейний захід вони впоралися із цим завданням. 60-й фестиваль став ковтком свіжого повітря після ковідної перерви.

Мета ювілейної виставки — дуже амбітна: продемонструвати, що можливо і важливо знову розпочати проведення великих міжнародних заходів «у прямому ефірі», за участю світових брендів та провідних представників світової спільноти, запроваджуючи стійкість та турботу про навколишнє середовище у виробництві меблів.

Salone del Mobile 2022 Мілан. Що побачив світ на фестивалі  - Європейська Школа Дизайну 4

Про Україну

Окремо хочеться виділити і роль України, про яку не забувають у Європі та висловлюють підтримку.

Марія Порро, президент Salone del Mobile. Milano, сказала: «Salone del Mobile завжди був каталізатором творчості, позитиву та енергії. Ми завжди були платформою діалогу та творення, як у Мілані, так і в Шанхаї та Москві. Тепер ми так само, як і всі інші, вражені подіями в Україні і ще більше віримо у важливість того, щоб бути відкритим для світу, залишатися на перехресті культур та стилів. Захід виступає як чисте полотно для всіх його головних героїв — компаній, брендів та дизайнерів — дозволяючи їм створювати свою власну ідентичність, просувати власний контент та розповідати свої історії. Salone del Mobile.Milano - точка відліку для всієї дизайнерської спільноти. Ми не можемо стояти на місці, насправді ми повинні рухатися ще швидше у напрямку максимально екологічних рішень у галузі дизайну, виробництва та дистрибуції – сьогодні нам потрібен етичний підхід до дизайну».

Клаудіо Фельтрін, президент FederlegnoArredo, також не упустив можливості дати свої коментарі щодо обстановки у світі та не забув згадати вплив трагічних подій в Україні на індустрію.

«Стратегічне значення ярмарків, а, отже, і Салона, яке, нарешті, повертається після дворічної відсутності, цілком і повністю полягає в тому, що компанії з ентузіазмом ставляться до справи, демонструючи, що вони не бажають і не готові пропустити 60-річчя ярмарку. Сектор меблів загалом закрив 2021 рік з рекордно високими показниками, завдяки сегментам, пов'язаним з будинком. Проте стрибок цін на енергоносії, нестачу сировини, «пожежу» в Україні роблять майбутнє воістину невизначеним. А, як ми всі знаємо, невизначеність – ворог бізнесу. Таким чином, можливість представити продукцію «Зроблено в Італії» на Салоні означає підкреслити нашу лідируючу позицію, придивитися до нових і ринків, що розвиваються, а також надати вагу величезним зусиллям, які наші підприємці доклали за останні два роки, продовжуючи інвестувати, впроваджувати інновації і прагнути до сталого розвитку як конкурентного важеля», — сказав Клаудіо.

 

Salone del Mobile 2022 Мілан. Що побачив світ на фестивалі  - Європейська Школа Дизайну 5

Масштаби Салону

60-й випуск Salone del Mobile.Milano знову вийшов за межі виставкового комплексу і до міста: з 7 червня у Sala delle Cariatidi Палаццо Реалі було показано 11 авторських фільмів 11 провідних італійських режисерів, серед яких Франческа Арчібуджі та Паппі Корсікато. Відновлено співпрацю із Фондом Teatro alla Scala. Фестиваль відкрився цього року концертом Філармонії під керівництвом Лоренцо Віотті, за яким пішов балет із видатним Роберто Болле.

Під навісами, між галявин та архітектурно вивірених ставків, знаходилися два десятки павільйонів. Чотири з них займали так звані класичні меблі, десять — дизайнерські. Це і є Меблевий салон.

Окрім самої виставки-ярмарку, цього тижня розгорнулася величезна позавиставкова програма. Кілька тисяч заходів різного роду, масштабу та рівня. Від глобальних, музейних, до вузькопрофесійних, які проходили у кожному спеціалізованому магазині та шоу-румі. Більшість магазинів одягу теж «нарядилися» - оформили вітрини разом з меблевими дизайнерами, влаштовували у себе виставки різних дизайнерських робіт. Вулиця Монтенаполеоне і квартал навколо ці дні виглядали як район зосередження сміливих і модних меблевих марок.

Salone del Mobile – це лабораторія для експериментів та «перехресного наповнення», місце для взаємодії та нових роздумів про світ дизайну. Вітрина, яка завжди змішувала бізнес із культурою, формуючи історію дизайну та меблів учора, сьогодні та завтра. Глобальна платформа для справді першокласних продуктів з упором на інновації. Безліч експонентів, а також тисячі продуктів, представлених вперше, підтверджують величезну цінність Salone Internazionale del Mobile як міжнародної виставки творчості та форуму для професіоналів галузі, яку щорічно відвідують у середньому понад 370 000 людей із 188 різних країн.

 

Salone del Mobile 2022 Мілан. Що побачив світ на фестивалі  - Європейська Школа Дизайну 6

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались