/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Design Week Lithuania-2022. «Душа дому» від України

06 .06

Design Week Lithuania-2022. «Душа дому» від України - Європейська Школа Дизайну 4

Буквально тиждень тому завершився Design Week Lithuania 2022 / DIZAINO SAVAITE 2022 – унікальний щорічний фестиваль дизайну в Литві, організацією якого займаються Lithuania Design Forum з самого початку - з 2005 року.

Цього року з 23 по 29 травня у шести містах Литви — Вільнюсі, Каунасі, Клайпеді, Алітусі, Тельшяй та Аникщяй — місцеві мешканці та гості країни відкрили для себе нові дизайн-надбання, познайомилися з творчими досягненнями локальних майстрів та цілих компаній.

DIZAINO SAVAITE – це насамперед грандіозна дизайн-подія року для Литви, яка стала доброю традицією. Вона забезпечила нові формати та відносини між дизайнерами, брендами, фабриками та споживачами, сприяла їх співпраці, новим досягненням та розвитку сфери протягом останнього десятиліття.
І в 2022 році не обійшлося і без участі українських представників дизайну, які дебютували на фестивалі.

Експозиція «Душа дому» була представлена у Вільнюсі в ТЦ PANORAMA, аби кожен охочий мав змогу ознайомитися з українським дизайном, декором та артоб’єктами.

Design Week Lithuania-2022. «Душа дому» від України - Європейська Школа Дизайну 5

Чому «Душа дому»?


24 лютого Росія розв’язала війну проти України з метою окупації територій суверенної демократичної держави. Внаслідок цього нападу сотні тисяч українців втратили житло через ракетні, бомбові та артилерійські обстріли, а мільйони людей були вимушені покинути свої домівки.
Експозиція «Душа дому» на Design Week Lithuania 2022 символізує втрачений український дім та пам’ять про те, що було раніше, і що обов’язково має відродитися.

«Душа дому» випромінює стійкість українців як в культурі, так і в духовному аспекті. Любов до рідної землі та жага жити і творити нерозривно тягнеться крізь століття.
Поп-ап корнер демонструє сучасний український дизайн, актуальні та автентичні матеріали, вікові традиції та колективний хист до оздоблення осель.
Організатори відмовились від світлин зруйнованих домівок та інтер’єрів, будинків та цілих міст, а вирішили відобразити атмосферу дому для кожного українця, його “душу”, добробут та затишок.

Учасники вміють дивувати


Експонати були представлені досвідченими студіями та майстернями з України, а також новачкому на ринку.
WOO – займаються виробництвом дизайнерських меблів з 2015 року. Головна місія бренду – створювати якісний та сучасний дизайн. Вироби WOO – це цінність природних матеріалів, оригінальний дизайн від українських майстрів, лаконічність та ергономічність.


NOOM – молода дизайнерська компанія, заснована у 2017 році. Вона займається виробництвом освітлення, декору та аксесуарів для дому. NOOM створюють позачасові дизайнерські продукти, які будуть передаватися з покоління до покоління.

ZEMNA - студія інтер’єрного та предметного дизайну з керамічною майстернею.

Staritska maysternya – майстерня з виробництва крафтових лаконічних меблів, спкульптурних предметів декору та унікальних артоб’єктів.
Це той випадок, коли хобі засновника згодом перетворилось у виробництво та почало приносити стабільний дохід.

FEDORA.ART – цілий набір різних напрямів діяльності у сфері дизайну та архітектури. Вони не мають обмежень у своїй творчості та завжди залишають можливість для будь-яких мистецьких проявів – інсталяцій, кераміки, графіки.

Дизайнер Данута Кріль представила експозицію Guсulia.Tini - лімітована колекція чорної кераміки ручної роботи та текстилю. Чорна “димна” кераміка випікається у справжній печі з дровами, як і понад 100 років тому. Дим просочується в глину, окислюючи її і, таким чином поверхня фарбується у чорний колір. Сьогодні лише декілька майстрів працюють у техніці “гавареччина”, назву який дав регіон Гавареччина, де вона виникла та збереглася до сьогодні.

Mapico – крафтове ательє інтер’єрних виробів, які виготовляються з натуральної овечої вовни “щасливих овець”. Так називають тваринок, які вільно пасуться в екологічно-чистому гірському регіоні України – Карпатах.
Natura Ceramica – ательє гончарних виробів, які поєднують традиції України та авторські техніки.

Fabric 17 Studio - студія інтер’єрного текстилю, заснована у 2016 році. Основний напрям діяльності - це комплексні рішення щодо інтер’єру, але особлива увага приділяється текстильній стороні справи.

Art & Design by Kristina Gaidamaka - молодий бренд, заснований у 2016 році. Це той випадок, коли дизайн зустрічається з мистецтвом, і щоденне перетворюється на екстраординарне. Кожен предмет запрошує до гри: провокує зрозуміти символи та розгадати коди.

YASYK – український бренд автентичних вишитих подушок у сучасній інтерпретації. Головна концепція - показати традиції в сучасному мінімалістичному дизайні без втрати автентичності. Ясик – діалектне слово, що означає “маленька вишита подушка”.

Кожна така подія, як тиждень дизайну у Литві DIZAINO SAVAITE, дуже потрібна Україні, щоб мати свою індивідуальність та право на автентичність у світі серед безлічі культур та народів.

Design Week Lithuania-2022. «Душа дому» від України - Європейська Школа Дизайну 6

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались