/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Інтер'єрна візуалізація у 3D MAX. Чому це актуально?

23 .08

Інтер єрна візуалізація у 3D MAX. Чому це актуально? - Європейська Школа Дизайну 3

Багато хто вважає, що 3D-візуалізація потрібна лише архітекторам та дизайнерам. Але сфер її застосування набагато більше.
До 3D-візуалізаторів звертаються не лише приватні дизайнери, дизайнерські та архітектурні бюро, а й виробники меблів, обладнання та матеріалів, будівельні компанії, маркетингові агенції та девелопери. 3D-візуалізація потрібна для презентацій, контенту для сайту та реклами.

Кінцевий результат 3D-візуалізації – це фотореалістичне об'ємне зображення: візуалізація інтер'єру, меблів, фурнітури, оздоблювальних матеріалів або ювелірного виробу.


Ви можете вибрати собі нішу і займатися лише інтер'єром або предметною візуалізацією. Можете вибрати конкретну сферу: наприклад, ювелірна галузь дуже велика, тут можна знайти багато замовлень.
3D-візуалізація продукту потрібна навіть виробникам газованої води чи холодного чаю. Зробити прототип залізної банки з напоєм та накласти краплі для виробника набагато дешевше, ніж створювати реальний прототип та його фотографувати. За допомогою 3D-візуалізації можна швидко внести зміни, якщо щось пішло не так.

Інтер єрна візуалізація у 3D MAX. Чому це актуально? - Європейська Школа Дизайну 4

Які навички потрібні 3D-візуалізатору

3D-візуалізатор має опанувати кілька програм, які є інструментами в його роботі.

  • Володіти 3D Max – це основний робочий софт візуалізатора.Вам не обов'язково встановлювати всі існуючі програми. Подивіться на свої завдання, на потужність свого комп'ютера, та виберіть відповідний софт.
  • Знати креслярські та архітектурні програми: Autocad, Archicad, Sketchup, щоб відкривати та експортувати креслення та геометрію в 3D Max.
  • Базові навички Photoshop для обробки рендерів
  • Знання та розуміння особливостей сфери, яку ви обираєте.

Професійного виконавця та фрілансера відрізняє те, що він розуміє, що він робить: знання архітектури та дизайну, основних габаритів та розмірів, логіки будівництва та організації суспільних просторів. Замовники цінують людей, яким не доведеться пояснювати банальних речей. Треба розумітися на тому, з чим ви працюєте.

Інтер єрна візуалізація у 3D MAX. Чому це актуально? - Європейська Школа Дизайну 5

Актуальність професії

Професія 3D-візуалізатора стає все більш затребуваною. 3D-візуалізатори потрібні скрізь, де є відділи маркетингу та реклами. Тобто не тільки там, де потрібно проектувати будинки та інтер'єри. Без 3D-візуалізації сьогодні не обійтися навіть при створенні рекламного макета.
Говорячи простою мовою, 3D-візуалізатор – це людина, яка робить фотографії того, чого ще в реальному житті немає. Він віртуальний будівельник. 3D-візуалізатор оформляє ідею, яка живе у вигляді креслень і схем, об'ємний малюнок.

Це професія, яка творить майбутнє. 3D-візуалізатор полегшує роботу бізнесменам і дає життя багатьом стартапам. 3D дає можливість продавати товар, якого ще немає на ринку: достатньо сфотографувати ідею за допомогою 3D і розмістити її на сайті. Якщо на неї буде попит, ідею можна запускати у виробництво. Це актуально і для поштучних виробів, і для тих, які будуть у великих кількостях. Тобто ми робимо зображення для колекцій, які ще не випущені, або в процесі виробництва.

Завдяки 3D-візуалізації бізнесменам не потрібно орендувати гігантські склади для зберігання продукції, наймати майстрів та купувати сировину, перш ніж вони переконаються у життєздатності товару. Це актуально для сфери архітектури, меблевої індустрії, побутових товарів чи просто перспективних ідей, до яких команда поки що не готова.

Інтер єрна візуалізація у 3D MAX. Чому це актуально? - Європейська Школа Дизайну 6

3D-візуалізація – це проміжна ланка між ідеєю та рекламою.

Також 3D дозволяє уникнути фотографування. Це складний для бізнесу процес, який потребує зусиль, узгодження та додаткових ресурсів: треба наймати фотографа, знайти локацію, декорації тощо. А 3D-художники можуть самі змінювати фон, коригувати світло чи насиченість зображення, робити різну постобробку. Виходить, що залучити 3D-візуалізатора набагато зручніше, ніж фотографа.

Попит на 3D-візуалізатора

Зараз ми бачимо розквіт цієї професії. На ринку є неймовірна кількість стартапів, архітектурних студій, маленьких мануфактур, які хочуть запустити своє виробництво. Вони мають чудові ідеї, але немає можливості реалізувати їх усі одночасно. У когось бракує грошей на студію для зйомки, у когось просто не вистачає команди. Тоді вони шукають 3D-візуалізаторів.

А заробіток 3D-візуалізатора такий самий, як і у всій IT-галузі. Дохід залежить від продукту, який виробляє 3D-візуалізатор, та від країни чи компанії, на яку він працює.
Сьогодні можна працювати на будь-яку компанію у світі чи в Україні. Від того, який продукт ви робите та який контракт ви підписали і залежать межі вашого заробітку.

Зрозуміло, що на початку ви не зароблятимете багато. До того ж оплата здійснюється за фактом виконання роботи. Зазвичай люди не дуже сприймають той факт, що можна працювати і нічого не заробити. Це може статися за різних причин — наприклад, ви намалювали не те, що потрібно замовнику.

Але чим більше у вас буде досвіду, чим більше ви розбиратиметеся в стилях, в подачі, в композиції, в інструментах — тим більше ви зароблятимете. У середньому оплата за годину роботи початківця становить 8-12$, а досвідчені фахівці оцінюють свої послуги за 20$ за годину.

Навчитися 3D-візуалізації можна в нашій школі на курсі 3D MAX. Інтер’єрна візуалізація.

Бажаєте застрибнути у потяг, що рушає в майбутнє? Чекаємо на вас! Старт навчання 15.09.2022р.

Інтер єрна візуалізація у 3D MAX. Чому це актуально? - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались