/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

3D MAX - програма №1 для дизайнерів

08 .09

3D MAX - програма №1 для дизайнерів - Європейська Школа Дизайну 4

На різних форумах ви знайдете безліч суперечок про те, який софт найкраще, в якій програмі є кнопка «зробити красиво».

Знайдеться безліч думок, які дуже розумною мовою будуть говорити, що якийсь «суперкадмайстер» вирішує всі проблеми та навчатиме його 2 тижні. І робитимуть це досить переконливо, розпорошуватимуть увагу новачків, у яких і так часу завжди не вистачає.

У цій статті ми наведемо кілька фактів, які пояснюють, чому програма Autodesk 3D Studio Max є однією з найкращих для візуалізації інтер'єру.

3D MAX - програма №1 для дизайнерів - Європейська Школа Дизайну 5

Переваги

Можна зробити все, що завгодно

Спочатку ця програма створювалася для складного 3D-моделювання, але аж ніяк не для інтер'єрів, тому для створення складних архітектурних форм досвідченому 3d моделлеру не потрібно прикладати великих зусиль. Будь-який дизайнер, вивчивши стандартні модифікатори, зможе створити практично будь-який інтер'єр.

Прекрасна сумісність з Revit та Autocad

Це найголовніший плюс 3D MAX. Основні програми для проектування - це Autocad, Revit та Archicad. Ви можете без проблем імпортувати креслення з Autocad та простими інструментами зробити будь-яку модель приміщення. Що стосується Revit, тут ситуація ще краща. Ви можете безпосередньо зв'язати модель та натисканням однієї кнопки оновлювати геометрію. Таким чином, ви не робите подвійну роботу і займаєтеся архітектурним проектуванням. 

З Archicad справи трохи гірші. Оскільки Autodesk і Graphisoft різні компанії, обмін даними між ними проходить не завжди гладко. Це можна все зробити добре, але неможливо використовувати моделі з Archicad без змін для візуалізації. Краще використовувати зв'язку Revit та 3D MAX.

Чудова сумісність із V-ray

У самому 3D MAX дуже слабкий рендер. Усі використовують спеціальні плагіни для фотореалістичної візуалізації. Основні лідери на ринку в галузі архітектурної візуалізації: V-ray, Corona render, Оctane, Maxwell та Mental ray. На щастя, у 3D MAX із ним чудова сумісність. Існує безліч відеоуроків з 3D MAX і V-ray.

Величезна база готових 3D-моделей

Це теж дуже впливає на вашу роботу. Дизайнер повинен займатися проектуванням, а не створенням моделей. Більшість готових моделей для інтер'єрної візуалізації зроблено для 3D MAX. Майже всі моделі меблевих фабрик ви можете знайти в інтернеті. Особливо моделей для наповнення сцени: дерева, квіти, декор для інтер'єру. Використовуючи зв'язку з Revit та готові моделі в 3D MAX, дизайнер зводить ручну працю візуалізації до мінімуму.

При правильному процесі роботи у вас не буде головного болю в технічних моментах, а ми знаємо, що вони відволікають дизайнера від головного завдання — проектування. Безперечно, існує величезна база моделей під інші програми, але безглуздо сперечатися про те, що їх більше, ніж моделей, заточених під 3D MAX та V-ray.

Дуже багато інформації

Практично всі питання вже десь кимось обговорювалися. Якщо ви на будь-якому форумі поставите запитання, то вам дадуть відповідь на нього протягом дня. Також існує величезна кількість відеоуроків та тренінгів.

Вас завжди зрозуміють у будь-якій проектній організації

Основна маса людей віддає перевагу 3D MAX і для вас не стане сюрпризом те, що в проектних організаціях використовують саме цей софт. Ви завжди порозумієтеся з колегами, але уявіть, що з вами буде, коли всі працюють в 3D MAX, а ви в SketchUp. Ви знайдете спосіб спільної роботи, але витратите безліч сил і грошей. Працюючи на фрілансі, ви не зможете нормально обмінюватися даними із замовником, а бути людиною, яка «робить все сама» не завжди вигідно.

3D MAX - програма №1 для дизайнерів - Європейська Школа Дизайну 6


Мінуси програми 3D MAX

Буде нечесно, якщо ми не скажемо жодного слова про мінуси. Вони звичайно є, але плюси перекривають їх повністю.

Ціна

На ринку є безкоштовні програми, які можуть вирішити проблему на побутовому рівні, але рано чи пізно доведеться платити за професійний інструмент.

Мертва геометрія

3D MAX – це програма 3D-моделювання, а не BIM, на відміну від Revit. З 3D MAX ми не витягнемо креслення. Саме для цього Autodesk зробив гарну зв'язку 3D MAX та Revit, і тим самим вирішили проблему гарної візуалізації. Багато хто хоче вбити одним пострілом двох зайців, працюючи в Archicad і Artlantis, але візуалізація Artlantis сильно поступається V-ray, особливо в інтер'єрній візуалізації. Дуже мало готових моделей та дерев.

Сьогодні замовник розпещений різними медіа і продати картинку з дилетантською візуалізацією стає дедалі складніше. На жаль, багато людей знаходять різні відмовки, говорячи, що це їм не потрібно.

Люди думають, що це складно

Прийнято вважати, що 3D MAX це якийсь монстр. Інша справа SketchUp - методом тику можна будиночок зробити. І це є велика проблема. 3D MAX було складно вивчати у 2005 році, коли не було ні уроків, ні готових моделей, ні нормальних онлайн-курсів. Навіть інтернет не в усіх був. Сьогодні інформації достатньо, купа тренінгів, які за правильної методики зроблять із вас фахівця за 2-3 місяці. Просто багато хто цього не розуміє або не хоче розуміти. Вони живуть думками десятирічної давності.

Висновок

Освоївши цей продукт, ви почнете заробляти гроші та можете отримати хорошу роботу у великій проектній організації. А заробляти гроші за допомогою знань 3D MAX можна не тільки сидячи за комп'ютером, а й сидячи на пляжі. Головне, розуміти логіку роботи та налаштувати правильний процес.
Навчитися інтер'єрної візуалізації можна онлайн на нашому курсі з 3D MAX.

3D MAX - програма №1 для дизайнерів - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались