/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Водні об'єкти. Як додати в ландшафт ділянки

21 .02

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 4

Водні елементи - чудове доповнення до заднього двору, саду, подвір'я чи всього ландшафту на відкритому повітрі. Додавання цих елементів покращить відчуття та настрій на ділянці, посилить чуттєвий досвід, додасть простору життя та руху. Не кажучи вже про те, що ці елементи також дають можливість включити в ландшафт водні рослини.

Крім того, включення водних елементів також створить центральну точку фокусу, яка дозволить іншим темам озеленення, ідеям заднього двору та особливостям дизайну розгортатися навколо неї. Водні об'єкти, такі як басейни, встановлені з високоякісних матеріалів, бруківка з натурального каменю, також можуть підвищити привабливість ділянки в екологічно чистий спосіб. Бруківка з граніту або вапняку може доповнити і прикрасити водну зону. 

Однак є кілька важливих моментів, на які слід звернути увагу перед тим, як почати процес додавання водних елементів, враховуючи, що існують різні способи зробити це. Деякі домовласники можуть зосередитися на певних моментах, таких як тиша води або звук води, що тече. Дехто, можливо, захоче зосередитися на природних каменях, таких як базальт, які підтримають водну стихію. Такі фактори, серед іншого, допоможуть визначити, яку водну стихію обрати. 

Отже, важливо враховувати, яка водна стихія найкраще пасуватиме до місцевості та стилю. З огляду на це Європейська Школа Дизайну пропонує кілька способів включення водних елементів у ландшафт на відкритому повітрі.

 

Басейни

Басейни - це чудові функціональні та водні розважальні зони, які можна додати до ландшафту на відкритому повітрі, якщо дозволяє простір. Це місце, де можна відпочити, розслабитися і насолодитися природою наодинці або з друзями та родиною. Не кажучи вже про те, що басейн також може доповнити естетику будинку і підвищити його вартість. 

Коли справа доходить до будівництва басейну, важливо переконатися, що він виготовлений з високоякісних і безпечних матеріалів, які розраховані на тривалий термін експлуатації. Особливо це стосується стійкості басейну. Бруківка з натурального каменю, зокрема, пісковика та граніту, особливо добре підходить для цієї мети.

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 5

 

Садовий фонтан

Садовий фонтан - досить динамічний водний елемент. Додавання цього елементу забезпечить не лише візуальний, але й слуховий ефект. 

Існує багато способів додати садовий фонтан до простору. Фонтан може створювати просте протікання води або бурхливий і драматичний потік. Незалежно від того, звук води, що рухається, значно покращить атмосферу на ділянці. 

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 6

Особливо добре ці зони виглядають зі ставками, хоча до ставків висуваються особливі вимоги, щоб уникнути намокання навколишнього простору або марного витрачання води. Міцні камені, такі як граніт, також чудово підходять для фонтанів.

 

Ставок для дикої природи

Ставки дикої природи можуть приваблювати різних істот, включаючи комах, птахів, ссавців і земноводних. Ці водойми мають більш органічну форму порівняно з типовим ставком. Їх можна розмістити в тихих куточках саду, де відвідувачі з дикої природи зможуть спокійно процвітати. 

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 7

До ставків дикої природи можна додати плаваючі водні рослини та рослини, що насичують повітря киснем. Територію також можна озеленити і заповнити природною бруківкою, щоб додати більше рівноваги і функціональності. Не рекомендуємо облаштовувати у безпосередній близькості до такого ставку зону відпочинку, адже комахи не дадуть спокійно релаксувати.

 

Купальня для птахів

Подібно до ставка для дикої природи, купальня для птахів також вітає диких тварин у відкритому просторі. Цей водний об'єкт запрошує співочих птахів попити і скупатися, що є досить розслаблюючим і радісним видовищем. Важливо, однак, пам'ятати, що птахи не купаються в глибоких водоймах.

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 8

Пташині купальні можна використовувати як фокусну точку для садових грядок, що зробить їх чудовим доповненням до ландшафту на відкритому повітрі. 

 

Садові басейни

Садові басейни також є чудовим доповненням до зовнішнього ландшафту, що включає в себе водні елементи, при стратегічному озелененні. Ці басейни можуть служити сильним фокусним центром в природному тематичному або формальному саду. 

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 9

Територія може бути озеленена та облаштована, щоб розмістити доріжки, рослини та інші елементи ландшафтного дизайну. Також було б добре ретельно продумати його розташування, щоб він міг пропонувати яскраві відображення неба або навколишніх рослин. 

 

Водоспад

Водоспади - це чуттєва насолода, яку можна вписати в ландшафт на відкритому повітрі. Їхній візуальний рух робить їх видовищем, на яке варто дивитися, але більше того, вони також підсилюють враження, пропонуючи природні звуки води, що падає. 

Водні об єкти. Як додати в ландшафт ділянки - Європейська Школа Дизайну 10

На початку важливо продумати розмір, обслуговування та місце розташування цих доповнень. Вони можуть поєднуватися з іншими водними об'єктами, такими як ставки, але важливо, щоб водоспади були виконані професійно, щоб отримати найкращі результати.

Випускники Європейської Школи Дизайну всього за кілька місяців опановують всі особливості проєктування та облаштування ділянки і створюють функціональний ландшафтний дизайн. 

Якщо ви також бажаєте навчатись і стати ландшафтним дизайнером, то реєструйтесь на офлайн курс Ландшафтний дизайн Професіонал або Інтенсив (для навчання онлайн є дистанційний курс).

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались