/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Топ-10 помилок у ландшафтному дизайні

24 .01

Топ-10 помилок у ландшафтному дизайні - Європейська Школа Дизайну 4

Помилятися не страшно. Страшно повторювати помилки та не робити нічого, щоб уникнути їх у майбутньому.

Європейська Школа Дизайну має величезну базу знань та практичний досвід дизайнерів, тому час від часу приділяємо увагу помилкам, яких необхідно уникати в дизайнерській діяльності. Сьогодні в статті розглядаємо важливі пункти в Ландшафтному дизайні.

Тема дуже популярна, але сьогодні розглянемо 10 особливих помилок, які збережуть ваші нерви та репутацію. Цей список істотно може скоротити ваш бюджет і виключити неприємності в проєкті.

Топ-10 помилок у ландшафтному дизайні - Європейська Школа Дизайну 5

Помилка1. Робота над садом без повного проєкту (Робота за картинками з інтернету або тільки за концепцією, без робочих креслень).

Топ-10 помилок у ландшафтному дизайні - Європейська Школа Дизайну 6

Помилка 2. Проєктування без топозйомки або за ручними вимірами (це ігнорування рельєфу, фізичного розташування ділянки, наявних дерев, точного прив'язування будівель, комунікацій та інших особливостей).

Помилка 3. Ігнорування гідрології та особливостей ґрунтів на ділянці (не знання близькості ґрунтових вод або ймовірності підтоплення).

Топ-10 помилок у ландшафтному дизайні - Європейська Школа Дизайну 7

Помилка 4. Економія на прихованих роботах (сюди відносяться роботи з дренажу, зливових каналізацій, основи для доріжок і парковок, монтаж електрики, освітлення, автополиву і подібні роботи).

Помилка 5. Не відповідність стилістики саду з архітектурою будинку, неправильне функціональне зонування.

Помилка 6. Нехтування об'ємами і формами (прямі нелогічні доріжки, посадки вздовж паркану, освітлення ділянки як злітної смуги тощо).

Помилка 7. Підбір рослин без урахування ґрунтових властивостей і особливостей самої ділянки, її мікроклімату, освітлення, вітрового навантаження та індивідуальних особливостей.

Топ-10 помилок у ландшафтному дизайні - Європейська Школа Дизайну 8

Помилка 8. Економія на виконавцях робіт і матеріалах оздоблення (тут коментарі зайві).

Помилка 9. Економія на купівлі рослин та їх посадці (це дуже тонка тема, оскільки рослини можуть потрапляти під одну характеристику розміру горщика, висоти або обхвату стовбура, але водночас мати абсолютно різний вигляд, зокрема і з погляду здоров'я екземпляра. Рекомендуємо всі рослини купувати наживо вивчивши всі особливості вибору, або довірити цю роботу фахівцям).

Помилка 10. Не передбачити подальший догляд за садом (це особлива важлива робота, після закінчення реалізації проєкту багато хто ігнорує або знецінює турботу про ділянку, довіряючи виконання некваліфікованим співробітникам, охоронцям, водіям, літнім сусідам. Але ж від своєчасного професійного догляду за садом безпосередньо залежить його здоров'я, довголіття і зовнішній вигляд).

На перший погляд дуже складно тримати все це в голові, коли ти тільки початківець. Але з досвідом на практиці у всі ці моменти будуть в автоматичному режимі.

Наш офлайн курс Ландшафтний Дизайн Професіонал дозволяє ще під час навчання відпрацювати повний шлях створення реального професійного проєкту.

Якщо ви давно мріяли опанувати професію Ландшафтного дизайнера, то з підтримкою практикуючих дизайнерів EDS у вас обов’язково все вийде на вищому рівні.

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались