/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Навчання та робота в блекаут. Поради та лайфхаки

09 .06

Навчання та робота в блекаут. Поради та лайфхаки - Європейська Школа Дизайну 5

Блекаути та обмеження електропостачання знову стали актуальною проблемою в Україні через посилення обстрілів російськими ракетами критичної інфраструктури нашої країни.

Вже вкотре українці доводять, що супротив дає результати. А у випадку терору цивільного населення також необхідно вживати всіх заходів для забезпечення безперервної діяльності, роботи, навчання та взагалі життя.

Європейська Школа Дизайну підготувала для вас корисні поради та практичні рекомендації, які допоможуть вам залишатись на зв’язку та мати можливість продовжувати працювати або здобувати нові знання на шляху до опанування нової професії.

Як залишатись на зв’язку

Якщо ви помітили, що сигнал мобільної мережі слабкий або зовсім недоступний, то скористайтесь національним роумінгом.

Покрокова інструкція:

1. Вимкніть автовибір мережі:

  • На Android: Налаштування → Мобільна мережа → Оператор → знайдіть та оберіть доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar, lifecell, 3Mob
  • На iOS: Параметри → Стільникові дані → Вибір мережі → знайдіть та оберіть доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar, lifecell, 3Mob


Якщо під’єднатись не вийшло, повторіть процедуру через пару хвилин або виберіть іншу мережу. Перезавантажте телефон та ще раз повторіть.

2. Періодично намагайтеся повернутися (підключитися) до мережі свого оператора вручну або вмикайте автовибір мережі.

Домашній інтернет

Завчасно дізнайтесь, чи працює ваш інтернет-провайдер під час відключення електропостачання. Якщо так, то придбайте павербанк та спеціальний шнур, щоб під'єднати до нього роутер і не втрачати зв'язок.

Технологія xPON дозволяє мати вихід в інтернет навіть за відсутності електрики в будинку. Щоб дізнатися, чи ваш провайдер підтримує xPON, можете скористатися інтерактивною мапою, яка була створена Мінцифрою спільно з ЛУН. Завдяки цій технології та павербанку ви будете забезпечені інтернетом протягом 72 годин, якщо блекаут буде настільки тривалим.

Навчання та робота в блекаут. Поради та лайфхаки - Європейська Школа Дизайну 6

Автономне електропостачання

У випадку критичної необхідності не тільки зв’язку, а й електрики, також є способи забезпечити роботи своїх гаджетів без центрального живлення.

Для квартири ідеально підійде EcoFlow – це портативна зарядна станція. Такий пристрій може заряджати одночасно від 7 до 13 девайсів. Майже всі вони мають виходи: 1-4 стандартні розетки, USB для звичайної і швидкісної зарядки, зарядка для ноутбуків. Самі станції заряджаються від розетки, сонця чи авто.

Ось кілька лайфхаків, які допоможуть вам краще підготуватись до можливих блекаутів та пройти їх без шкоди робочим процесам:

1. Завчасне планування та підготовка
Акумулятори та павербанки: За можливості придбайте потужні акумулятори (EcoFlow) та павербанки (20 000 mAh), що можуть підтримувати ваші пристрої зарядженими протягом кількох годин. Рекомендується мати кілька павербанків різної ємності (10 000 - 20 000 mAh).

Навчання та робота в блекаут. Поради та лайфхаки - Європейська Школа Дизайну 7

Інвертори та генератори: Для триваліших відключень розгляньте можливість купівлі інвертора або генератора, який зможе забезпечувати живлення для вашого ноутбука та маршрутизатора.

2. Програмне забезпечення
Використовуйте додатки та програми, які підтримують офлайн-режим: Google Docs, Microsoft Office, Notion та інші. Це дасть змогу продовжувати роботу навіть без доступу до інтернету.
Регулярно синхронізуйте важливі файли та дані з хмарними сервісами та завантажуйте їх на пристрої, щоб вони були доступні навіть без доступу в інтернет..

3. Енергоефективні пристрої
Обирайте пристрої з енергоефективними процесорами та батареями, які можуть працювати без підзарядки тривалий час. У деяких випадках планшети та смартфони можуть бути альтернативою ноутбукам для виконання певних завдань.

4. Оптимізуйте робочий процес
Якщо у вас діють графіки відключень, то намагайтесь розподіляти задачі так, щоб енерговитратні завдання ви виконували в час, коли електрика доступна. Розділіть завдання на невеликі сеанси, щоб можна було легко перемикатися між роботою та відпочинком, враховуючи можливі відключення.

Сподіваємось, що вже найближчим часом ситуація стабілізується та ці поради не стануть в нагоді, але краще підготуватись завчасно, ніж потім втрачати дорогоцінні можливості через блекаут.

А Європейська Школа Дизайну ще з минулого року подбала про можливість безперервного та комфортного навчання в приміщенні нашого закладу. Ми придбали потужний генератор, тому заняття не зупиняються. А якщо ви ще не наш слухач, то можете відвідати наш “пункт незламності”, щоб підзарядити свої пристрої та ближче познайомитись з атмосферою дизайну наочно.

Будемо раді вас бачити за адресою м. Київ, вул. Блакитного, 1 (ст. м. Либідська).
Телефон менеджера +380 73 620 91 19, Інне.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Маєте питання? ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ ONLINE
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались