/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

За межами мінімалізму: Що таке сучасний дизайн і як його досягти

23 .02

За межами мінімалізму: Що таке сучасний дизайн і як його досягти - Європейська Школа Дизайну 4

Проєктуючи інтер'єр, кожен дизайнер досліджує зовнішній вигляд і відчуття, які клієнти сподіваються досягти у своєму особистому просторі. Часто метою є створення сучасного інтер'єру, але не всі до кінця розуміють, що це означає.

Справжнє визначення сучасного дизайну відноситься до "гладкого і хаотичного стилю, який виник наприкінці 19-го століття. У чистому вигляді модернізм відображає безтурботний підхід до життя. Як наслідок, дизайнери зводили декор до мінімуму, акцентуючи увагу на промислових матеріалах".

Сучасний дизайн розвинувся після Першої та Другої світових війн, коли суспільне та побутове життя кардинально змінилося після спустошливої війни - і інтер'єри наслідували цей приклад. Внутрішній простір більше не містив метушливого, витіюватого оздоблення чи архітектурних деталей, що нагадували про вікторіанську епоху. Натомість вони почали відображати чисті, монолітні форми новітніх засобів пересування, таких як літаки та океанські лайнери. Чисті лінії, округлі форми та неприкрашені поверхні стали нормою. Одночасно з цим удосконалювалися матеріали та використання технологій, що значно розширювало можливості дизайну.

Незважаючи на його походження, це не те, що клієнти дійсно мають на увазі, коли визначають сучасний стиль дизайну сьогодні. Натомість, це означає чистоту - без безладу - але комфортну і придатну для життя. Стримано  - це термін, який часто використовують, коли розповідають замовникам, як купувати або додавати елементи дизайну та декору, що відображають сучасність в оселях.

Європейська Школа Дизайну підготувала п'ять порад, які допоможуть створити сучасний дизайн інтер'єру, що випромінює тепло, характер і візуально чистий простір.

Покращуйте нейтральні стіни за допомогою поєднаних кольорів у декорі

Нехай ваші стіни будуть нейтральними, а меблі поєднуватимуться з ними, щоб у центрі уваги було мистецтво. Створення кольорового зв'язку між творами мистецтва та підлогою створює відчуття галереї, що підкреслює графічний характер декору.

За межами мінімалізму: Що таке сучасний дизайн і як його досягти - Європейська Школа Дизайну 5

Використовуйте теплі матеріали, що контрастують з чіткими сучасними формами

Їх сильна форма і колір домінують у просторі. А теплота дерев'яного столу і його неправильна форма підтримують відчуття комфорту на високому рівні.

Використовуйте графічні або негабаритні форми для вбудованих меблів, мінімізуючи кількість аксесуарів

Менша кількість полиць забезпечує чисту форму і чіткий дизайн. Додайте приховане освітлення, а також контрастне оздоблення по всій кімнаті. Уникайте надмірної кількості аксесуарів - краще менше, але краще!

Інтегруйте класично сучасні предмети в поєднанні з перехідними меблями

Якщо ви віддаєте перевагу перехідному дизайну, включіть класичні предмети, щоб нагадати про сучасну епоху. 

Обирайте унікальні форми меблів, які не є звичними

Не забудьте прибрати інші предмети, які створюють візуальний безлад навколо центрального предмета меблів. Створення такого акценту схилить баланс у бік сучасного вигляду.

За межами мінімалізму: Що таке сучасний дизайн і як його досягти - Європейська Школа Дизайну 6

 

Якщо ви любите сучасні деталі, але не можете уникнути безладу, спробуйте придбати меблі з шухлядами і дверцятами. Це важливий елемент сучасного дизайну: приховати необхідні для повсякденного життя речі і продемонструвати лише ключові елементи дизайну!

Розбиратись у тонкощах дизайну та створювати інтер'єри за власними дизайн-проєктами можна навчитись в нашій Школі на курсі Дизайн інтер'єру Інтенсив або Професіонал.

За межами мінімалізму: Що таке сучасний дизайн і як його досягти - Європейська Школа Дизайну 7

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались