/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Меблі для саду. Як зробити стильно

04 .08

Меблі для саду. Як зробити стильно - Європейська Школа Дизайну 4

Сучасний сад – місце відпочинку, спілкування та можливість бути ближче до природи. Його намагаються зробити так само затишним і комфортним, як і житловий простір, а без якісних меблів ніяк не обійтися. Ковані меблі для саду – гарне, довговічне та зручне рішення. Вибирати треба зі знанням справи, зваживши всі плюси та мінуси та підібравши предмети та стилістику, яка найкраще впишеться у дизайн ділянки. Сьогодні пропонуємо звернути увагу на ковані меблі. Такий вибір може виглядати стильно та сучасно.

Меблі для саду. Як зробити стильно - Європейська Школа Дизайну 5

Переваги та недоліки кованих меблів

Вибір вуличних меблів викликає більше питань щодо надійності матеріалів. Можна махнути рукою на різницю ДСП та МДФ в інтер'єрі, але купувати садові меблі, які втратить початковий вигляд після другої літньої грози, бажають небагато. Дерево і ротанг погано переносять вологу, пластик жовтіє на сонці і псується від заморозків, зате метал стійкий до будь-яких погодних умов, а ковані садові меблі прослужать не одному поколінню.

Меблі для саду. Як зробити стильно - Європейська Школа Дизайну 6

Необроблений метал не надто привабливий, тому в ландшафтному дизайні частіше застосовується художнє кування, що дає можливість створювати справжні шедеври садово-паркового мистецтва.

Плюси кованих садових меблів

Плюси кованих меблів очевидні: вони легко витримують будь-які навантаження, перепади температур, вологості і не вигоряють на сонці. Зламати лаву з металу дуже проблематично, при цьому перефарбувати її можна в будь-який колір на ваш смак. Завдяки великій вазі, ковані меблі стійкі і рідше за інших піддаються розкраданню.
Метал відмінно поєднується з іншими матеріалами: міцним склом, деревом, текстилем, щільним пластиком. Варіанти розташування дерев'яних вставок різноманітні, залежно від функцій та обраної стилістики предмета.

Мінуси кованих садових меблів

Недоліків у кованих меблів не так багато. Основний: висока вартість у порівнянні з варіантами з дерева та пластику, але якщо зіставити її з реальним терміном служби предметів, різниця не видасться відчутною.

Інший недолік - висока теплопровідність металу, який швидко нагрівається на спеку і остигає в холоді. Вирішити цю проблему нескладно, якщо вибрати столик зі скляною або дерев'яною стільницею, а на ковані стільці або лавку покласти декоративні подушки.

Різновиди декоративних кованих меблів


Визначтеся з плануванням та функціональними зонами садової ділянки. Чи потрібна крита альтанка, місце для барбекю чи дитячий майданчик? Виходьте з реальних звичок сім'ї та гостей, це допоможе раціонально використати площу та не витратити гроші даремно. Практично всі різновиди садових меблів можна знайти в кутому варіанті.

Столи та стільці

Навіть на невеликій ділянці не обійтися без столу та стільців. Купувати їх краще в комплекті, щоб бути впевненим, що всі предмети поєднуються один з одним. Для альтанки або веранди оптимальним буде кований столик із стільницею із загартованого скла та стільці з дерев'яними сидіннями або м'якими подушками зверху.

Меблі для саду. Як зробити стильно - Європейська Школа Дизайну 7

Альтанки, барбекю та мангали

Зробити монументальну альтанку на ділянці виходить не завжди. Витончене мереживо художнього кування прийде на допомогу. Залежно від ваги каркасу, кована альтанка може бути переносною або стаціонарною. Кування, саме по собі, прикраса саду, але якщо є бажання зробити її більш ізольованою, частину стінок прикрийте прозорим полікарбонатом або багаторічними рослинами. Для цих цілей відмінно підійде клематис, троянда, що в'ється, виноград або багаторічний в'юн.

Яка дача без мангалу чи барбекю? Якщо до покупки підійти свідомо, вони стануть справжньою окрасою ділянки. Вибирайте пристрої для готування на відкритому повітрі разом з іншими садовими меблями та альтанкою. Дешевий мангал із супермаркету навряд чи гармоніюватиме з витонченим кованим столиком.

Меблі для саду. Як зробити стильно - Європейська Школа Дизайну 8

Як бачите, простір для фантазій величезний. І маючи практичні знання в облаштуванні інтер'єру, можна застосувати свої навички дизайну і в облаштуванні ділянки.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались