/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Кольорова палітра в інтер'єрі. Як не зробити помилок

26 .04

Кольорова палітра в інтер єрі. Як не зробити помилок  - Європейська Школа Дизайну 4

Коли справа доходить до вибору кольорової палітри, це здається досить простим, чи не так?

Ви обираєте кольори, які вам подобаються, фарбуєте стіни, купуєте деякі речі у зазначених кольорах і кімната готова. Але, на жаль, все трохи складніше. Можливо, ви вважаєте, що уникати "потворних" кольорів - це половина справи, але зупинімось на секунду і скажемо, що не буває потворних кольорів... бувають лише невдалі поєднання або використання кольору.

Існує БАГАТО тем, в які ми можемо зануритися, але сьогодні, щоб не відволікатися, розглянемо кілька типових помилок у виборі кольорової палітри для дизайну інтер’єру.

Не врахували природне світло
Перш ніж вибрати колір стін або тканини, візьміть зразки та подивіться на них у різних кутах одного приміщення. Поспостерігайте, як змінюються відтінки протягом дня. Колір може стати більш насиченим або збліднути, проявити несподіваний підтон.

Порушили баланс
Формула, яку знають усі дизайнери: у приміщенні має бути 60% базового кольору, 30% - додаткового, а в 10% можна закласти акцентний колір, підібрати яскраві аксесуари. Порушіть баланс, і ваш інтер'єр ризикує перетворитися на східний базар.

Виключили темні кольори
Вони зменшують простір і наводять тугу - так думає більшість, і помиляється. Насправді темні тони мають благородний вигляд, надають затишок і глибину простору, нехай і невеликому. А зменшують розміри велика кількість декору і різномаста палітра.

Підібрали для різних кімнат непоєднувані кольори
Думайте про свою квартиру як про цілісний простір і завжди тримайте цю картину в розумі.

Почніть із простого: нехай кожна кімната поєднується за кольором із сусідніми приміщеннями. Так ваш будинок матиме гармонійніший вигляд. В ідеалі потрібно використовувати у всьому просторі єдину колірну палітру.

Відмовилися від контрастів
Не впадайте в крайнощі: всі кімнати однакового кольору - це занадто. Будинок або квартира повинні виглядати органічно, а не одноманітно.

Розділили відтінки на теплі та холодні
Розподіл на теплі та холодні кольори умовний. Тут усе трохи складніше: різні відтінки одного кольору можуть бути як теплими, так і холодними. Порівняйте смарагдовий і трав'яний.

Зловживали білим кольором
Абсолютно біла кімната має вигляд не легкий і вишуканий, а стерильний. Хоча білий і додає світла та повітря приміщенню, це не привід ним зловживати.

Ігнорували підлогу і стелю
Колір для цих поверхонь потрібно підбирати паралельно із загальною палітрою, а не після. Який вигляд у підсумку матиме інтер'єр, часто залежить саме від підлоги та стелі.

Кольорова палітра в інтер єрі. Як не зробити помилок  - Європейська Школа Дизайну 5

Як знайти та втілити свою ідеальну кольорову палітру:

Крок 1: Якщо ви починаєте з нуля, прикріпіть або зробіть закладку натхнення, поки у вас не закрутиться голова. Потім зверніть увагу на свої дослідження. Яка ваша послідовність? Які кольори вас приваблюють? Ви можете бути здивовані тим, що знайдете!

Крок 2: Після того, як ви побачите свої кольорові вподобання, уявіть, якою ви хочете бачити кімнату, і ще більше звузьте свій пошук, виходячи з цього. (Тобто подумайте про те, як буде використовуватись кімната)

Крок 3: Почніть з натхненного предмета, який ви хочете використати. Це може бути мистецтво, текстиль або килим. Звідти виберіть 3-5 кольорів (включаючи нейтральні). Якщо їх буде більше, простір почне здаватися хаотичним.

Крок 4: З тих 3-5 кольорів, які ви вибрали, 1-2 виберіть для ключових предметів меблів. Звісно, нейтральні кольори - це найбезпечніший варіант, але не варто забувати про різноманітність.

Крок 5: З рештою 2-3 кольорами ви можете пограти. Додайте ці кольори за допомогою м'яких предметів і текстилю, таких як штори, килими, подушки або картини. Оскільки ви прагнете балансу, але без зайвих зусиль, не забувайте урізноманітнювати обстановку. Те, що у вас є ці 2-3 кольори, не означає, що ви не можете змінювати тональність кожного з них. Гарне співвідношення, яке варто запам'ятати для ВСІХ обраних вами кольорів - це 10/30/60. Це означає, що 60 відсотків вашої кімнати - це одна основна кольорова гама (зазвичай це нейтральні кольори), 30 відсотків - це акцентний колір (або два), а 10 відсотків - це, як правило, останній яскравий колір або металік. Не забудьте змішати тони та пограти з текстурою, щоб вона не виглядала занадто "математичною".

Крок 6: Насолоджуйтесь своєю прекрасною, цілісно кольоровою кімнатою.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались