/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Філіп Старк і бренд Kartell. Спільний AI проєкт

21 .05

Філіп Старк і бренд Kartell. Спільний AI проєкт - Європейська Школа Дизайну 5

Продовжуємо тему штучного інтелекту та його застосування в дизайн середовищі. Розуміння того, що штучний інтелект буде ключовим інструментом роботи дизайнерів було ще кілька років тому.

Сьогодні в цій статті Європейська Школа Дизайну приділяє увагу показовій події - продуктивній співпраці видатного дизайнера інтер’єру з виробником меблів.

Протягом своєї 70-річної історії дизайнерський бренд Kartell взаємодіяв з механікою в реалізації промислових процесів, спрямованих на перетворення дизайну на продукт, який можна відтворювати у великих масштабах за допомогою все більш досконалих форм. Мало хто чув, але ще в 2019 році взаємодія Kartell з технікою вийшла на новий рівень. Результатом цього став перший дизайнерський об'єкт, задуманий штучним інтелектом, народжений у відповідь на вхідні дані, отримані від дизайнера (Філіпа Старка) та від компанії (Kartell). Зокрема, творче мислення та штучний інтелект об'єдналися, щоб розробити модель стільця, створену за допомогою алгоритму - зручне сидіння, яке має вимоги до міцності та надійності конструкції для забезпечення естетичних стандартів простоти та чітких ліній, характерних для сучасного дизайну.

Філіп Старк і бренд Kartell. Спільний AI проєкт - Європейська Школа Дизайну 6

Чому саме зараз ми згадали про цей продукт співпраці 5-річної давнини?

Тому що за останні 5 років технології штучного інтелекту настільки розвинулись, що дозволяють робити навіть повноцінні інтер'єри та концепти дизайнів. А з чого все починалось можна почитати в цій статті.


Результатом співпраці Kartell, Філіпа Старка та американської компанії Autodesk, провідного виробника програмного забезпечення для 3D-інженерії та розваг, що допомагає уявляти, проєктувати та створювати кращий світ, стала серія A.I. - плід співпраці між штучним та людським інтелектом, названий самим Старком «природним інтелектом».

«Kartell, Autodesk і я, - розповідає Філіп Старк, - поставили штучному інтелекту запитання: «Штучний інтелект, чи знаєш ти, як ми можемо відпочити, використовуючи найменшу кількість матеріалу? Штучний інтелект, без культури, без спогадів, без впливу, відповів лише інтелектом, своїм «штучним» інтелектом. ШІ - це перше крісло, спроєктоване поза нашим мозком, поза нашими звичками і тим, як ми звикли мислити. І таким чином, перед нами відкривається новий світ. Безмежний».

«Коли Філіп Старк поділився зі мною своєю ідеєю та результатами своєї роботи, виконаної у співпраці з Autodesk, - розповідає Клаудіо Луті, президент Kartell, - я одразу ж прийняв виклик розпочати промислове виробництво проекту, який вперше не народився з наших прямих стосунків або діалектики між мною та ним за ці тридцять років співпраці».

«Робота з Філіпом Старком і Картелл була натхненням. Можливість зрозуміти їхню філософію дизайну та підхід до вирішення проблем є неймовірно цінною для нашої команди, оскільки ми думаємо про те, як реалізувати бачення Autodesk щодо майбутнього виробництва", - говорить Марк Девіс, старший директор з питань майбутнього дизайну в Autodesk. «Це дослідницька співпраця на вершині світу промислового дизайну, що призвела до одного з найкреативніших результатів, якого ми коли-небудь намагалися досягти за допомогою генеративного дизайну».

Бажаєте також опанувати сучасні інструменти створення дизайну інтер'єру?

Приєднуйтесь до навчання на курсах Інтенсив та Професіонал в Європейській Школі Дизайну.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Маєте питання? ЗВ'ЯЖІТЬСЯ З НАМИ ONLINE
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались