/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Дизайн інтер'єру. Антитренди 2023

27 .05

Дизайн інтер єру. Антитренди 2023 - Європейська Школа Дизайну 4

2023-й рік у дизайні починався з нових відтінків, трендів і експериментів, попутно перетягуючи усталені рішення минулого року.

Уже до кінця другого кварталу дизайнери точно визначилися, що в оздобленні приміщення безнадійно застаріло, що потрібно викинути неодмінно, а що - "доопрацювати напилком".

Загальний напрямок - більше затишку, відчутності, індивідуальності, менше радикалізму і гонитви за елітарністю. Принципи стосуються як стилю в цілому, так і окремих деталей, які змінити простіше простого.

Дизайн інтер єру. Антитренди 2023 - Європейська Школа Дизайну 5

Представляємо вам топ-5 антитрендів у дизайні інтер'єру 2023 року:

Стильова чистота
Начитавшись модних журналів і надивившись абстрактних дизайн-проектів, власники житлоплощі практично будь-яких обсягів починають втілювати побачене. "Хочу як у журналі", "щоб було як у тієї зірки", "ми бачили в шоу-румі ось цієї компанії проєкт - хочемо так само" - усе це треба забути.

Оформлення строго в єдиному стилі приміщення - тепер це не модно, тому що немає душі, немає індивідуальності господарів.

На зміну мертвій "журнальності" приходить стильова спрямованість, стильова домінанта, яка може обіграватися в інтер'єрі по-різному. Стилі можна змішувати: кантрі може перетікати в бохо, хайтек пожвавлюється завдяки привнесенню еко-повістки, а midcentury додасть актуальності практично будь-якому інтер'єру (він просто на піку популярності).

"Порожні" стилі
До речі, про хайтек і мінімалізм - тепер вони теж в антитрендах. Сьогодення таке, що людина дедалі сильніше шукає те місце, де можна сховатися, спокійно розслабитися і не переживати.

У порожніх приміщеннях, де оку нема за що зачепитися, де навколо блиск металу, холодне світло та агресивні за візуальною ритмікою поверхні й оздоблення, мабуть, будь-хто почуватиметься незатишно.

Якщо це громадський простір чи офіс, установа - то цілком має право на існування, але домівка потребує душі.

Стилі, де мало декору і багато порожнечі, холоду, можуть бути базою для створення індивідуального інтер'єру. А загалом вони вже вийшли з актуальності.

Меблевий тотал-лук
Пам'ятайте, що у 2023 році обставляти приміщення меблями одного виробника - моветон.

Дизайнери дійшли висновку, що через це не проявляється хазяйська індивідуальність, а вибудовується та сама типова кімната з демо-проєкту (напевно, ви із задоволенням по них прогулювалися?). З одного боку, це зручно, з іншого - чи хочемо ми жити в шоу-румі, а не затишній власній квартирі?

Глянцеві поверхні
Домогосподарки чекали цього давно, і ось сталося - глянець більше не в моді. Дизайнери визнали його надто холодним і бездушним. Причому, мова, скоріше, про ламіновані поверхні - наприклад, меблеві панелі, - а також про металеві хромовані покриття і велику кількість дзеркал, скла.

Однак, невеликі деталі - наприклад, засклені гірки, інтер'єрні дзеркала, лаковані меблі, - як і раніше, можуть бути блискучими, але для кухонного гарнітура краще вибрати матове покриття.

Каретна стяжка і стьобані меблі
Стьобані м'які меблі та елементи (наприклад, узголів'я ліжка) - почесні члени рейтингу антитрендів і його завсідники. Дійсно, вони вже не вперше виходять з моди, потім поверталися, приносячи флер шику, а потім йшли, коли вкотре ставали кітчем.

Якщо спочатку шкіряна оббивка з красивими гвоздиками справді нагадувала про старовинні (а отже, дорогі) меблі, то потім її почали переосмислювати, і з'явилися недоумкуваті з пухнастої рожевої тканини зі стразами.


Антитренди в дизайні інтер'єру 2023 року змінилися більш м'якою спрямованістю. Суворе, вихолощене дотримання стилю поступається зручності і милим індивідуальним "фішечкам". Копіювати інтер'єри з "крутих" журналів тепер не модно - будьте собою, не заважайте своєму смаку облаштувати зручне і по-справжньому красиве житло. А навчитись цьому можна в нашій школі на курсі Дизайну інтер'єра.

 

Дизайн інтер єру. Антитренди 2023 - Європейська Школа Дизайну 6

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались