/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Трансформація трендів. Вплив подій в Україні на індустрію fashion-дизайну.

11 .05

Трансформація трендів. Вплив подій в Україні на індустрію fashion-дизайну. - Європейська Школа Дизайну 3

Незважаючи на вже відомий трендовий колір на 2022 рік від Pantone, світ моди вже дав масштабну реакцію на події в Україні. І багато колекцій отримують відтінок співпереживання.

Модний і трендовий колір Very Peri тепер отримав серйозного конкурента - жовто-синє поєднання традиційних кольорів українського прапора. Дедалі більше дизайнерів намагаються привернути увагу до важливості подій на сході Європи.  І саме перехід до "українських" відтінків витисняє популярні ще декілька місяців тому всі трендові кольори.

У той самий час вічна класика чорного та білого тепер заграла по-новому. Битва контрастів, як добра і зла, зустрічається дедалі частіше.

Тренд, який шокує.

Модний показ колекції українського дизайнера Жана Грицфельдта в Берліні є доказом того, що ідея протистояння темної і світлої сторони людства набирає актуальності.

Демонстрація колекції пройшла під звуки сирени. На одязі моделей були різні написи "мир", "краса", "свобода", "любовь"...

Дати просте і зрозуміле посилання аудиторії - знову стає модним, якщо можна це так назвати. Агресія в fashion-індустрії замінюється на загальнолюдські почуття.  Вже стало трендом говорити не про моду, а за допомогою моди.

Поява принтів на однотонних та простих фонах знову стане невід'ємною частиною багатьох колекцій, що змусить переосмислити напрямок багатьох модельєрів.

Трансформація трендів. Вплив подій в Україні на індустрію fashion-дизайну. - Європейська Школа Дизайну 4

І це чітко можна спостерігати в колекціях Matty Bovan, Simon Rochas, Richard Malone і навіть Disquared2, які додали крила до своїх класичних прямих силуетів.

Замість войовничих образів і камуфляжних розмальовок ми бачимо складносурядний інфантилізм. Що яскраво підкреслюють колекції Monlly Gaddar і Raf Simons, презентувавши сорочки в формі трапеції на чоловічу фігуру.

Трансформація трендів. Вплив подій в Україні на індустрію fashion-дизайну. - Європейська Школа Дизайну 5

 

Сред пріорітетних меседжів стануть надії на світ без війни. Пацифизм, в усіх його проявах, буде нагадувати рух у 60-ті, але з поправкою на сучасність, технології 21 століття та гостре розуміння в творенні, а не руйнуванні.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались