/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

3D-візуалізація інтер'єру. Клієнти обирають дизайнерів, які використовують 3D MAX

20 .02

3D-візуалізація інтер єру. Клієнти обирають дизайнерів  які використовують 3D MAX - Європейська Школа Дизайну 4

3D-візуалізація інтер'єру - зручний інструмент, яким дедалі частіше користуються архітектори та дизайнери. Передові студії дизайну або мають штатного 3D візуалізатора, або замовляють ці послуги на аутсорсі.

Для клієнта вартість 3D-візуалізації інтер'єру, як правило, включена в пакет. Але іноді це може бути окремою додатковою послугою. Та це не означає, що з 3D-візуалізацією загальний бюджет проєкту буде дорожчий, ніж за її відсутності. Досвідчені клієнти, які планують реалізувати великі проєкти завжди оберуть послугу 3D-візуалізації майбутнього інтер'єру.

Розглянемо переваги та чому вона радше допомагає заощадити, ніж є додатковою витратою.

Повне уявлення про проєкт

Якщо архітектор або дизайнер презентує свій проєкт за допомогою креслень, клієнту буває складно зрозуміти його ідеї. Усе тому, що для людини без архітектурної освіти практично неможливо отримати реалістичне уявлення про дизайн із чорно-білих схем. Скетчі та мудборди теж не дають повноцінної картини, показуючи проєкт схематично і за окремими елементами.

 

3D-візуалізація інтер єру. Клієнти обирають дизайнерів  які використовують 3D MAX - Європейська Школа Дизайну 5

Щоб, не будучи фахівцем, уявити свій майбутній інтер'єр на основі креслень і колажів, необхідне розвинене об'ємно-просторове мислення. Однак і воно не завжди дає гарантію правильного розуміння концепту.

З фотореалістичною 3D візуалізацією інтер'єру все набагато простіше. Невипадково архітектурний рендеринг у 3D Max за останні 10 років став однією з найбільш затребуваних технологій у сфері дизайну. Він дає змогу створити і "сфотографувати" з різних ракурсів тривимірну модель інтер'єру, який поки що існує тільки як проєкт. На 3D візуалізації клієнт бачить свою майбутню квартиру або будинок, як на фото. Він може розглянути нове планування, матеріали, оздоблення, предмети меблів, декор тощо. Це дає повне уявлення про інтер'єр кімнат і допомагає зрозуміти, чи подобається задумка дизайнера.

Своєчасне внесення правок

Роздивляючись креслення і слухаючи пояснення дизайнера, клієнт може бути впевнений, що все зрозумів. Однак при цьому не виключено, що картинки в голові в автора проєкту і замовника дещо відрізняються. Причина цього в тому, що ні креслення, ні словесні пояснення не дають клієнту чіткого і реалістичного бачення результату. Тому замовник може навіть не здогадуватися, що щось із запропонованих рішень йому насправді не сподобається. Вносити ж правки в уже реалізований дизайн-проект квартири невигідно: переробка здійснених робіт - додаткові витрати.

3D-візуалізація інтер'єру дає змогу розв'язати цю проблему завдяки фотореалістичності. Розглядаючи створену в 3D картинку, клієнт "занурюється" в простір свого майбутнього житла і бачить, що подобається, а що викликає сумніви. Це дає можливість одразу чітко вказати дизайнеру, які деталі потрібно поміняти: елементи меблів, колір підлогового покриття, малюнок шпалер тощо. При цьому на внесення правок у 3D візуалізацію інтер'єру йде зовсім небагато часу. Тож замовник швидко побачить оновлений варіант дизайну і зможе вирішити, підходить він йому чи ні.

3D-візуалізація інтер єру. Клієнти обирають дизайнерів  які використовують 3D MAX - Європейська Школа Дизайну 6

Особливо важлива 3D-візуалізація, якщо якісь деталі інтер'єру виготовляються на замовлення. Буде прикро, якщо вони не впишуться в приміщення. 3D-візуалізація запобігає такому перебігу подій, завчасно показуючи очікуваний результат.

Прискорене прийняття рішень

На ознайомлення з кресленнями, скетчами, мудбордами, а також спроби уявити, який вигляд все це матиме в житті, клієнт часто витрачає багато часу. Не розуміючи повної картини, він насилу орієнтується у власних відчуттях, і йому складно прийняти остаточне рішення. Це відтягує початок робіт - іноді на довгий термін.

А на 3D візуалізації інтер'єру кінцевий результат видно, як на долоні. Тому не потрібно напружувати уяву, намагаючись його побачити. Завдяки цьому рішення приймаються простіше, а проєкт затверджується значно швидше. Досить "сфотографувати" інтер'єр у 3D, внести необхідні правки, узгодити всі деталі - і можна приступати до реалізації.

Можливість вибрати з декількох варіантів дизайну

Далеко не завжди клієнт відразу знає, чого дійсно хоче. Він може довго сумніватися, який вибрати інтер'єрний стиль, меблевий гарнітур, матеріал плитки тощо. 3D-візуалізація інтер'єру допомагає замовнику розібратися в уподобаннях. Дизайнер може візуалізувати в 3D кілька відповідних варіантів і запропонувати клієнту вибрати той, який більше сподобається. У цьому разі не доведеться експериментувати на реальному об'єкті. Досить буде створити кілька версій інтер'єру на комп'ютері. А далі завдяки наочності 3D-візуалізації визначитися буде набагато простіше.

3D-візуалізація інтер єру. Клієнти обирають дизайнерів  які використовують 3D MAX - Європейська Школа Дизайну 7

Страховка від розчарувань

Найбільше замовники дизайн-проектів бояться помилитися у своїх очікуваннях. Ніхто не хоче опинитися в ситуації, коли за кресленнями і скетчами уявлялося одне, а реалізований проєкт має інший вигляд. На щастя, з 3D візуалізацією інтер'єру цей варіант виключений.

На фотореалістичній картинці клієнт заздалегідь бачить, що вийде після втілення проєкту в життя - а тому впевнений у результаті. Після закінчення робіт йому залишається тільки радіти красивому і комфортному житлу, а не переживати, що щось має не такий вигляд, як хотілося, а то й витрачати гроші на переробки.

Саме тому завбачливий клієнт завжди буде шукати дизайнера або студію, які зможуть розробити та покзаати фотореалістичну візуалізацію дизайн-проєкту.

А навчитись робити реалістичні візуалізації та опанувати програму 3D MAX можна в нашій школі на онлайн-курсі «3D MAX. Інтер'єрна візуалізація».

3D-візуалізація інтер єру. Клієнти обирають дизайнерів  які використовують 3D MAX - Європейська Школа Дизайну 8

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались