/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

12 трендів у дизайні інтер'єру 2023

28 .12

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 4

За останні кілька років більшість людей у світі вимушена проводити більше часу вдома, і це змінило загальне уявлення про простір, як з естетичної, так і з функціональної точки зору.

Наприклад, білі кухні та нейтральні простори мали свій момент, але дизайнери прогнозують, що тепер, коли люди проводять більше часу вдома, вони хочуть отримувати задоволення від своїх інтер'єрів і створювати більш персоналізований простір.

Від сміливої фарби до фактурних стін і багатошарового текстилю - зараз саме час створити простір, який викликає позитивні емоції. Ось найбільші тренди дизайну інтер'єру на 2023 рік за версією світових дизайнерів.

Соснова деревина та інші натуральні матеріали

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 5

Гончар і дизайнер інтер'єрів Джонатан Адлер сказав під час нещодавньої презентації Caesarstone: "Тренди - це цікава концепція. Ми живемо в епоху "що завгодно", і я підтримую це... Я думаю, що соснова деревина переживає свій момент, і це несподівано". Він додав, що включення природних матеріалів, таких як інші породи дерева, камінь і рослини, в інтер'єри також буде величезним трендом 2023 року.

Обклеєні шпалерами туалетні кімнати

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 6

Хоча шпалери в туалетних кімнатах, безумовно, не є новою або революційною тенденцією, Лорен Роббінс, засновник і провідний дизайнер Lauren Robbins Interiors, каже, що в наступному році вони стануть тільки більшими і сміливішими. "Вбиральні - це чудове місце для гри з візерунками та кольорами, які ви, можливо, обережно використовуєте у великих приміщеннях свого будинку", - каже вона. "Ми любимо називати наші вбиральні скринькою з коштовностями будинку, оскільки ви можете експериментувати з багатошаровими кольорами, текстурою та унікальними декоративними аксесуарами, які додають елемент несподіванки, коли ви відкриваєте двері кімнати".

Дизайн, орієнтований на особистість

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 7

Дизайнер з Нью-Йорка Девід Фрейзер каже, що багато його клієнтів відмовляються від нейтральних, ідеальних для Pinterest кімнат і натомість обирають більш затишні простори з особистими колекціями, багатошаровим текстилем, унікальним мистецтвом та поєднанням старих і нових меблів. Він каже: "За останні кілька років ми бачили так багато мінімалізму; наші клієнти зараз прагнуть тепла, глибини та характеру у своєму особистому просторі". Тепер це одна з тенденцій, яку ми можемо підтримати!

Текстуровані поверхні

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 8

Лінді Геллоуей, засновник і головний креативний директор дизайн-студії та магазину Lindye Galloway, каже: "У 2022 році штукатурка та вапняна побілка знову почали проникати в дизайн, і я думаю, що 2023 рік стане роком, коли вони глибоко увійдуть в дизайн будинків кожного".

Хоча ви, безумовно, можете вибрати фактурні стіни з вапняною побілкою, навіть додавання гіпсової витяжки на кухні (одна з найбільших кухонних тенденцій 2023 року) може створити значний візуальний ефект у вашому просторі.

Напрям на оздоровлення

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 9

Деякі дизайнери вважають, що оздоровчі кімнати можуть замінити домашні спортзали в 2023 році - і вони будуть набагато шикарнішими. За словами Шеррелла Ніла, засновника і головного дизайнера Sherrell Design Studio, клієнти просять "більш продумано зосередитися на оздоровленні вдома".

Джошуа Сміт, засновник і головний дизайнер Joshua Smith Inc. погоджується. Він каже, що оскільки багато хто з нас проводить більше часу вдома, ми хочемо, щоб наш простір відчувався як окремий порятунок. "Коли справа доходить до планування простору, клієнти просять спеціальні простори для таких видів діяльності, як медитація, йога, фізичні вправи і, нарешті, але не в останню чергу, домашні спа-салони - привіт, Гвінет Пелтроу!", - говорить Сміт.

Сталий дизайн

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 10

Багато дизайнерів погоджуються, що 2023 рік буде продовжувати тренд сталого дизайну. Сміт каже: "Споживачі стають більш уважними до вибору екологічно чистих варіантів, і це правильно, оскільки розмова та важливість сталого дизайну почне займати центральне місце. Люди все частіше запитують "де це зроблено", "як це зроблено" тощо".

Сьюзен Хейворд, засновниця Susan Hayward Interiors, зазначає, що багато людей почнуть відмовлятися від недорогих (і дешево зроблених) меблів на користь антикваріату або інших інвестиційних предметів, які не опиняться на звалищі через кілька років. Вона каже: "Люди почнуть більше інвестувати в якісну продукцію, яка витримає випробування часом. Замість того, щоб купувати щось дешеве "на тимчасово", люди будуть більш вибірково ставитися до того, що вони ставлять у своєму будинку, щоб мати його на довгі роки".

Інтер'єри, натхненні архітектурою

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 11

Архітектура продовжить проникати в інтер'єри в 2023 році. Едді Маестрі, головний архітектор, креативний директор і власник Maestri Studio, каже: "Поряд з просторами, натхненними ар-деко, які ми вже бачили, ми почнемо бачити кивки в бік інших характерних стилів, графічних і сміливих, таких як бруталізм і Баухаус".

Ефектні тканини

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 12

Перед багатьма дизайнерами стоїть завдання створити красиві, але все ще придатні для життя простори - особливо для сімей, які мають маленьких дітей, домашніх тварин або ведуть напружений спосіб життя. Бред Ремсі, головний дизайнер і засновник Brad Ramsey Interiors, каже: "Всі хочуть тканин, які неможливо зруйнувати!"

На щастя, 2023 рік буде добрішим до тих з нас, хто схильний розливати червоне вино на дивані. Ремсі каже: "Зараз існує так багато варіантів, які імітують вигляд натурального льону, оксамиту і текстурних тканин, але вони призначені для використання на відкритому повітрі, стійкі до плям, високоефективні матеріали. Поєднайте їх зі стійкими до плям килимами, які можна мити, і тепер ми можемо проектувати будинки, які не жертвують функцією заради естетичних цілей".

Повернення їдалень

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 13

Відкриті планування, можливо, були в моді останні кілька років, але Ремсі прогнозує, що окремі їдальні повернуться в 2023 році. Він каже, що хоча вам не потрібно створювати формальну їдальню з 12-місцевим столом, у вас повинно бути місце, де можна зібратися разом.

"Ми роками зносили всі стіни і створювали великі відкриті простори, а тепер ми прагнемо затишних просторів, які заохочують до спілкування", - говорить він. "Відкрита концепція життя все ще в моді, але навіть у відкритих просторах ми відкриваємо для себе творчі способи створення більш інтимних ніш, куточків і затишних куточків".

Медовий Онікс

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 14

Якщо ви знаєте цей матеріал, який був в тренді в дизайні інтер'єру 1980-х років, то він повертається. Геддес Улінскас, директор і засновник Geddes Ulinskas Architects, каже: "Постраждалий від надмірного використання в стилі 80-х, медовий онікс впав в немилість у дизайнерів. Ми бачимо, що камінь сильно повертається з вражаючими, графічними прожилками. Він і надалі буде розглядатися як класичний матеріал для дизайну". "Нам подобається ідея використовувати цей матеріал за допомогою декоративних аксесуарів або викласти його плиткою на кухні чи у ванній кімнаті.

Кухні в стилі "м'який модерн"

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 15

Боб Бейкс і Пол Кропп, співзасновники Bakes & Kropp, кажуть, що вони бачили зростаючий попит на сучасний дизайн кухні, але відчувають, що існує "прогалина для загартованого дизайну, який компенсує холодне, безособове відчуття, яке утримує власників будинків від занурення".

Щоб боротися з цим, вони вдосконалили те, що вони називають "м'яким сучасним" дизайном кухні. "У нашому "м'якому сучасному" дизайні кухні контраст є ключовим", - кажуть вони. "Ми можемо використовувати дуже глянцеву обробку для шаф і компенсувати її матовою дерев'яною обробкою для відкритих стелажів або акцентних панелей".

Освітлення як мистецтво

12 трендів у дизайні інтер єру 2023 - Європейська Школа Дизайну 16

Настав час погратися з освітленням. Креативний директор і співзасновник House of Leon, Джордан Неман, каже: "Ми вважаємо, що освітлення певним чином займе центральне місце. Оскільки люди проектують і будують будинки своєї мрії, вони починають розуміти важливість навколишнього освітлення і роль, яку воно відіграє у створенні відчуття простору. Ми вважаємо, що освітлення стане більш скульптурним, з використанням змішаних матеріалів".

2023й рік принесе ще багато трендів. Тому ми продовжуємо слідкувати за сучасними тенденціями.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались