/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Планування спальні. Гайд від EDS

22 .04

Планування спальні. Гайд від EDS - Європейська Школа Дизайну 4

Ідеальної спальні не існує? 

Але можна спробувати максимально наблизитись до такої за допомогою інтер'єрних рішень.  

Коли людина купує нову оселю або планує її облаштування, найбільш хвилюючим моментом є планування спальні. У кожного з нас є натхнення для створення власного ідеального інтер'єру спальні. Однак важливим аспектом є досягнення цієї мети без надмірних захаращень та навпаки без занадто одноманітного візуалу.

В цій статті Європейська Школа Дизайну допоможе вам спланувати приміщення спальні, перетворивши відкритий порожній простір на стильний, персоналізований, збалансований відпочинок, що відповідає стилю життя та мріям мешканців.

Нетрадиційний метод планування - принцип Васту

Усе навколо нас наповнене енергією - такий головний постулат Васту (індуїстська система архітектурного планування та дизайну). Можна облаштувати будинок у гармонії з енергетичними потоками - тоді він буде сповнений щастя, здоров'я та достатку.

Планування спальні. Гайд від EDS - Європейська Школа Дизайну 5

Планування головної спальні відповідно до принципів Васту забезпечує позитивний енергетичний потік. Ось як ви можете цього досягти: 

  • Розміщення ліжка: Розташуйте ліжко вздовж центральної стіни, уникаючи кутів, і переконайтеся, що голова дивиться на схід або південь.
  • Напрямок сну: Обличчя має бути в напрямку півдня або заходу, а ноги на північ або схід. 
  • Матеріал має значення: Вибирайте дерев'яні каркаси ліжок для позитивних вібрацій, уникаючи металевих варіантів.
  • Розміщення дзеркал: Уникайте розміщення дзеркала або туалетного столика безпосередньо перед ліжком, оскільки бачити своє відображення уві сні вважається несприятливою прикметою.
  • Форма ліжка: Уникайте ліжок круглої або овальної форми, оскільки вони можуть порушити потік енергії в кімнаті.

Такий метод рекомендуємо використовувати, якщо ви маєте принаймні невеликий досвід та базові знання в дизайні.

Планувальник спальні допомагає збалансувати простір

Збалансоване планування спальні починається з фокусної точки: ліжка. По боках від ліжка можуть стояти дві тумбочки, які забезпечують зручне зберігання речей і додають дизайну симетрії. На сусідній стіні шафа без ручок з відкритими полицями максимізує зберігання речей, не перевантажуючи простір. Третя стіна може похвалитися вікном ідеального розміру, що дозволяє природному світлу наповнювати кімнату і створювати світлу, повітряну атмосферу. Завдяки ретельному плануванню та елементам дизайну, таке планування спальні ідеально поєднує стиль і релаксацію. Найефективніше таке планування використовують професійні дизайнери завдяки програмному забезпеченню. Навчитись його застосовувати можна в нашій Школі на короткотривалому курсі з Дизайну інтер’єра.

Планування спальні. Гайд від EDS - Європейська Школа Дизайну 6

Ідеї планування спальні з робочим місцем

Культура віддаленої роботи змінила правила гри. Інтеграція письмового столу в дизайн спальні є ОБОВ'ЯЗКОВОЮ для тих, хто використовує спальню як робочий простір. Будемо відвертими, збалансувати простір як місце для відпочинку та продуктивне робоче місце може бути складним завданням. Для максимізації продуктивності у спальні почніть з визначення доступного простору та розміщення ліжка біля однієї стіни, щоб максимально використати площу підлоги. Потім виділіть кут або зону біля вікна для письмового столу, щоб він отримував достатньо природного світла для зосередження. Виберіть компактний письмовий стіл з можливостями для зберігання, щоб підтримувати організоване середовище. 

Планування спальні. Гайд від EDS - Європейська Школа Дизайну 7

Ідеї планування спальні з гардеробною кімнатою

Якщо спальня простора, ми впевнені, що суперзручна і стильна гардеробна повинна обов’язково бути присутня. Стратегічне розміщення меблів - ключ до максимізації простору і функціональності. Розташуйте ліжко навпроти входу до шафи або на боковій стіні паралельно до нього, щоб забезпечити легкий доступ. Комод розмістіть біля входу до шафи або вздовж тієї ж стіни, що й ліжко, а тумбочки для симетрії повинні стояти з боків від ліжка. Подумайте про додаткові меблі, такі як туалетний столик або крісло для читання, але так, щоб вони не переповнювали кімнату. Тип обраної гардеробної кімнати також впливатиме на розміщення меблів, тому при облаштуванні простору віддавайте перевагу функціональності та естетиці.

Оптимізація планування маленької спальні для зони відпочинку

У будь-якій просторій спальні біля порожньої стіни навпроти ліжка можна поставити журнальний столик і два стільці для додаткового місця для сидіння. Однак оптимізація не дуже просторої спальні передбачає стратегічне розміщення меблів та ефективне використання кожного квадратного метру. Найкращий спосіб додати місця для зберігання речей і затишну зону відпочинку в спальні - це зробити еркер (частково або повністю засклена зона приміщення, що виступає за фасад будівлі. За допомогою цього архітектурного елемента можна розширити простір і додати корисної площі). Але такі рішення можуть бути заборонені архітектурними департаментами місцевих органів влади.

Загалом, для правильного облаштування спальні знадобиться знати не тільки правила ергономіки та поєднання кольорів і матеріалів. Щоб створити композиційний гармонійний простір, необхідно мати глибокі знання з дизайну простору, які містять інформацію про стилі, технічні плани та інше.

Повноцінно здобути такі практичні навички можна після закінчення навчання в Європейській Школі Дизайну на Офлайн курсі з Дизайну інтер'єру або Онлайн курсі з Дизайну інтер’єру

 

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наш менеджер допоміг Вам з реєстрацією
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались