/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Ландшафтний дизайн Золоті правила проєктування

31 .01

Ландшафтний дизайн Золоті правила проєктування - Європейська Школа Дизайну 5

Незалежно від того, які дизайнеру трапляються проєкти (урбаністичні чи зовсім провінційні), необхідно створювати магічний зв'язок між будинком, екстер'єром, садом і природою. Комбінування і постійне балансування між класикою, модерном і романтичним пейзажним стилем зроблять роботу захопливою і дуже важливою.

Для досягнення найкращого результату в проєктуванні необхідно дотримуватися таких правил, які на думку багатьох світових дизайнерів вважаються "золотими".

Правило № 1 - Постійна увага до деталей
Перш ніж почати працювати, втілюючи свої грандіозні плани, намагайтеся зрозуміти, чого в них не вистачає. Критичність щодо своїх власних робіт дає змогу створювати закінчені, чіткі композиції та образи, а не кидатися між втіленням кількох "геніальних" ідей.

Правило № 2 - Не бійтеся використовувати геометрію
Будь-який сад має кращий вигляд, якщо в ньому є кілька чітких ліній. Наприклад, невелика алея або доріжка, обсаджена постриженими кущами. Це робить його більш збалансованим і врівноваженим, і показує, що у дизайнера є почуття міри.

Ландшафтний дизайн Золоті правила проєктування - Європейська Школа Дизайну 6

Правило № 3 - Завжди перевіряйте якість матеріалів
Щоб не витрачати колосальні суми клієнтських грошей на речі, які швидко псувалися від впливу погоди, необхідно особисто перевіряти якість використовуваних матеріалів. Плитка має бути зносостійкою, балки - трохи міцнішими, ніж ви хотіли б купити, болтів має бути більше, а плитка ніколи не може лежати "занадто рівно". Наполегливо працюйте і контролюйте результат - переробляйте, міняйте, викидайте. Лише з перфекціонізмом і бажанням досягти ідеалу можна створити проект вищого стандарту.

Правило № 4 - Не забувайте використовувати високі конструкції
Поділ на зони, подібний до кімнат у будинку, створює відчуття аристократизму і сталості. Цей прийом можна використовувати і в місці, прилеглому до будинку, де особливо часто бувають господарі. Тут - їхній другий "літній дім", до якого вони можуть прийти і почуватися вільно в знайомій обстановці. І все має бути побудовано капітально і надовго.

Правило № 5 - Робіть ставку на натуральні матеріали
Жоден новий матеріал не дасть вам монументальності каменю, теплоти дерева, витонченості плетених гілок. Жоден проект, створений "із пластику", не дасть вам змоги відчувати причетність до природи. Робота ландшафтного дизайнера полягає в тому, щоб наблизити людей до природи і зробити перебування в саду комфортним за сучасними мірками. У цьому дуже допомагають натуральні матеріали.

Ландшафтний дизайн Золоті правила проєктування - Європейська Школа Дизайну 7

Правило № 6 - Спирайтеся виключно на реальні потреби
Не варто зводити розкішні альтанки з колонами в центрі ділянки, якщо клієнт не любить бути на виду. Ви маєте насамперед виділити основні потреби сім'ї та відштовхуватися від них. Не варто озиратися на сусідів і традиції, вони - лише орієнтир. У класиці ви можете знайти відповіді на запитання, але аж ніяк не самі запитання, які індивідуальні для кожного окремо.

Правило № 7 - Не переставайте експериментувати
Виходити за рамки певного стилю завжди складно, але набагато легше - виходити, спираючись на своє натхнення. У ньому - ключ до того, щоб створити справді приголомшливий сад, який буде довгі десятиліття в майбутньому радувати кожного його гостя.

Ландшафтний дизайн Золоті правила проєктування - Європейська Школа Дизайну 8

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наші менеджери допомогли Вам зробити вибір
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались