/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Графічний дизайн: поради для новачків та просунутих

22 .11

Графічний дизайн: поради для новачків та просунутих - Європейська Школа Дизайну 5

Графічний дизайн - це дуже велика галузь знань, яка розвивається постійно. Тому проходити один і той самий шлях, припускаючись уже всім відомих помилок, недоцільно.

Ми підібрали кілька порад для різних категорій дизайнерів: новачків, самоучок і просунутих.

Новачок - це дизайнер-початківець. Таких дуже багато. У них багато проблем і вони не знають з чого почати, що робити і як робити. Для них будь-яке питання - це головний біль. Вони не знають теорії дизайну, а практики зовсім немає. Тому для них створено особливий чек-лист для дизайнера-початківця.

Самоучки - друга категорія дизайнерів. Вони дуже амбітні і думають, що все знають. Вони зрозуміли, що таке графічний дизайн на власному досвіді та своїх "кривавих" помилках. Вони вчилися на чужих роботах, але їм складно рухатися вперед, тому що вони відчувають, що таке хороший дизайн, але не розуміють основоположних принципів. Вони не розуміють теорії дизайну, але добре опанували Adobe Photoshop або Figma. У них усе виходить на інтуїції. Вважають, що роблять дуже особливий дизайн. Часто рівняються на круті приклади з Behance.

Просунуті - професіонали, які хочуть зрозуміти, у чому відмінність хорошого дизайну від поганого. Для цього типу дизайнерів головне - навчання і прагнення до знань, ґрунтуючись на успіх і невдачі вже зроблених проєктів.

4 поради для дизайнера-початківця

Графічний дизайн: поради для новачків та просунутих - Європейська Школа Дизайну 6

Наслідуйте. Зайдіть на Behance, виберіть 2-3 приклади найвидатніших референсів і почніть робити! Спробуйте повторити дизайн веб-сторінки і ви побачите, як почнете відчувати розміри елементів і відстані між ними.

Крадіть. Не в прямому сенсі, звісно. Не треба видавати чуже за своє. Розберіть на молекули прийом або фішку дизайнера. Зрозумійте що і як це працює і зробіть краще.

Копіюйте. Дивіться навколо, вивчіть своїх конкурентів. Візьміть у них найкраще. Стійте у них за плечем і вчіться копіювати. Єдине правило - ніколи не копіюйте сліпо. Аналізуйте і зрозумійте, чим один дизайнер відрізняється від іншого.

Не оригінальничайте! Почніть вбирати в себе як губка. Читайте книги, блоги, форуми. Вступайте в контакт із дизайнерами, пишіть листи, знаходьте коннект, але не будьте надокучливими. Не треба винаходити велосипед, просто вивчіть його.

6 порад для дизайнера-самоучки

Графічний дизайн: поради для новачків та просунутих - Європейська Школа Дизайну 7

Тільки професійні шрифти для веб-сайту. Не використовуйте шрифти, зроблені на коліні. Дизайнеру зі стажем 2-3 роки складно розібратися у шрифтах, тому довіряйте надійним джерелам, наприклад, Fonts.google.

Емоція кольору. Запам'ятай просте правило - стримана колірна палітра у корпоративних сайтів, яскраві кольори - у сайтів для кінцевих споживачів. Звичайно, є винятки і багато залежить від бренду, але це найпростіше правило, яке треба запам'ятати.

Магія контенту. Зображення та фото беріть тільки на професійних фотостоках. Ніколи не використовуйте в дизайні фотографії без додаткової обробки. Якщо вмієте тримати олівець у руках, то маєте незаперечну перевагу перед іншими дизайнерами. Авторський малюнок набагато кращий за фотосток.

Сила слова. Пишіть текст для свого сайту, блогу або клієнта самі. Так ви краще зрозумієте тему. Якщо слова не складаються і застряють у роті - найміть копірайтера. Складання технічного завдання для копірайтера допоможе краще розібратися в дизайні. Довірте писати текст справжньому магістру слова, не економте на важливому.

Візуальна ієрархія. Найскладніша частина чек-листа. Спочатку поставте підмет, потім присудок. У дизайні теж має бути порядок.

Сітка. Вибудовуйте все за лінійками. Вирівнюйте по горизонталі та вертикалі. Навчіться знаходити зв'язки між об'єктами. Спробуйте групувати. Це допоможе зробити дизайн чистішим.

Негативний простір. Ставтеся до білого, як до об'єкта, і тоді об'єкти на сторінці запрацюють один з одним.

4 поради для просунутих

Графічний дизайн: поради для новачків та просунутих - Європейська Школа Дизайну 8

Ставтеся до всіх об'єктів, як до елементів. Наприклад, веб-дизайн є дисципліною графічного дизайну. Дизайн будь-якої сторінки створено з простих будівельних блоків: ліній, точок і площин. Створюючи дизайн веб-сторінки, вчіться мислити простими формами.

Дотримуйтеся принципів графічного дизайну. Усі елементи сторінки підпорядковуються принципам: контраст, вирівнювання, групування тощо. Ці принципи описані в гештальт-теорії і пояснюють те, як людина сприймає дизайн. Вашим об'єктам на сторінці потрібні взаємозв'язки, інакше вони чужі. Часто ми випускаємо з уваги фон, який працює як об'єкт. Теорія фону і фігури - ключовий принцип гештальту.

Слідкуйте за трьома параметрами в параграфі: висота рядка, розмір шрифту і довжина рядка. Це незалежні параметри, які роблять дизайн веб-сайту збалансованим і чистим. Слідкуйте за тим, як добре типографіка передає вашу комунікацію і не забувайте дотримуватися правил.

Правило 60/30/10. Під час використання кольору у веб-дизайні дотримуйтесь цих пропорцій. Співвідношення 60% + 30% +10% покликане збалансувати співвідношення, щоб отримати гармонійне поєднання. Потрібно вибрати 60% одного кольору, який буде домінувати. Ще 30% - це інший колір, який контрастуватиме з основним кольором. Решта 10% - це третій колір, який доповнює деталі та створює баланс.


Навчатися самостійно вкрай важко. Тому зовсім скоро у нас стартує навчальний курс Графічний дизайн Інтенсив. Реєструйтеся в групу і ставайте професіоналами всього за півроку.

 

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб наші менеджери допомогли Вам зробити вибір
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались