/*.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}*/

Біофільний інтер'єр. Що це?

30 .04

Біофільний інтер єр. Що це? - Європейська Школа Дизайну 5

Не все, що є природним, сприяє добробуту людини. Біофільний дизайн особливо зацікавлений у збільшенні нашого впливу на елементи природного світу, які асоціюються з позитивним здоров'ям, фізичною формою та психічним станом людини. 

Філософія біофільного дизайну просить нас враховувати, що люди еволюціонували в тісному зв'язку з природою, і відсікання нас від того, що є еволюційно звичним, може бути не оптимальним для нашого щастя. 

Очевидним прикладом біофільного дизайну є розміщення рослин у нашому житловому просторі. Але біофілія - це багатогранний принцип дизайну. Він має на меті врахувати всі аспекти природного середовища і те, як вони впливають на наші п'ять почуттів. Потім дизайнери створюють інтер'єри навколо цих ідей. 

Європейська Школа Дизайну пропонує розглянути основні елементи цього напряму в створенні гармонійних просторів.

Кімнатні рослини

Немає простішого способу відчути зв'язок з природою, ніж використовувати кімнатні рослини. Те, що це просто, не означає, що це має менше значення. Насправді, переваг утримання кімнатних рослин безліч: заспокійлива кольорова гама, насичення повітря киснем, акцентні точки, зайвий привід відволіктись від побутових проблем завдяки догляду за рослинами.

Біофільний інтер єр. Що це? - Європейська Школа Дизайну 6

Живі стіни

Такі рослини, як плющ, завжди щасливо жили на стінах, але сучасна версія живих стін (іноді їх ще називають зеленими стінами) зовсім інша. Використовуючи гідропоніку, яка дозволяє рослинам рости без ґрунту, ми можемо створювати окремі панелі з живих рослин, які можна розмістити на будь-якій внутрішній стіні. 

Біофільний інтер єр. Що це? - Європейська Школа Дизайну 7

Природне світло

Легко забути, що наш організм еволюціонував без штучного світла. Саме сонячне світло диктує наші циркадні ритми (що є секретом якісного сну), забезпечує нас вітамінами (дозволяючи нашому організму виробляти вітамін D), і навіть яскраве сонячне світло забезпечує найкращі умови для зосередження уваги. Іншими словами, впускайте природне сонячне світло у свій будинок якомога більше!

Великі отвори назовні

Арки, оранжереї, французькі двері, великі вікна: все це допомагає забезпечити візуальний зв'язок із зовнішнім світом. Кімнати без вікон викликають у нас відчуття клаустрофобії. Біофільний дизайн закликає нас робити навпаки, відкривати наші будинки, а не закривати їх. 

Водні елементи

Присутність води заспокоює і переконує. Водні об'єкти в приміщенні зустрічаються рідко і, як наслідок, є досить особливими. Однак їх складно реалізувати, і вони не завжди будуть виглядати доречно. Іншим варіантом може бути створення фонтану зовні, поруч з житловою зоною, щоб ним можна було легко насолоджуватися як в приміщенні, так і на вулиці.

Жива природа

Годівниці для приваблення птахів, ставки або акваріуми для риб та листя, щоб заохотити великих і малих істот завітати до вас. Існують деякі види дикої природи - небезпечні, брудні або такі, що викликають страх, - яких ми хочемо уникати. Але кожен, хто любив прокидатися від співу птахів, може оцінити, як важливо мати поруч з собою правильну дику природу. 

Природні кольори

Здається, ми схильні насолоджуватися кольорами, що асоціюються з небом, морем, рослинністю та землею. Це означає червоні кольори заходу сонця, зелень листя, піщані жовто-блакитні або зелено-сині відтінки моря. У багатьох наших серіях використовуються природні колірні рішення.

Біофільний інтер єр. Що це? - Європейська Школа Дизайну 8

Природні візерунки

Слово «біоморфний» використовується для опису форм і візерунків, які нагадують про світ природи. Біоморфізм відкидає типову ефективну геометричну парадигму побудови на користь округлих і нерегулярних візерунків. 

Біофілія - це ще не завершена область досліджень, але наука вже дає нам хороші ознаки того, що вона працює:

Біофільний дизайн покращує здоров'я, благополуччя та зв'язок з природою. 

Більше того, деякі з найбільших компаній світу інвестують у біофільний дизайн.

Для кращого розуміння всіх аспектів проєктування інтер'єру в тому чи іншому напряму рекомендуємо пройти швидкий курс з Дизайну інтер'єру в нашій Школі. Це дасть вам змогу не тільки розбиратись в дизайні, а й почати нову кар'єру в цікавій професії.

Black Friday на програми «Дизайн Інтер’єру.Інтенсив» у грудні
Економія - 30%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Black Friday на програму «Графічний Дизайн. Інтенсив» у листападі
Економія - 15%
Деталі дізнавайтеся у менеджерів
Дякуємо!

Наш менеджер зв'яжеться з вами найближчим часом

Залиште Ваші контактні дані, щоб ми забронювали Вам місце
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контакті дані для того, аби наші менеджери EDS могли вас проконсультувати
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, щоб менеджери EDS могли зв'язатися з Вами і забронювати місце в групі
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Залиште Ваші контактні дані, і ми допоможемо Вам зробити вибір!
У якому месенджері зв'язатись з Вами?
Дякуємо, що підписались